Annons

Han efterträder Henrik Henriksson som VD och koncernchef på Scania…

Henrik Henriksson kvarstår i sin befattning på Scania fram till dess att Levin tillträder som VD.

Scanias avgående koncernchef, Henrik Henriksson.

– Vi beklagar att Henrik Henriksson lämnar Scania och TRATON-familjen, men vi är samtidigt stolta över att han tar sig an en så viktig ny utmaning som perfekt matchar hans unika expertis inom hållbart ledarskap. Vår industri kommer att kunna dra stor nytta av fossilfritt stål, och TRATON kommer att följa detta bolag med intresse, säger Matthias Gründler, VD för TRATON SE och styrelseordförande i Scania.
Han kopnstaterar vidare att det dessbättre finns ingen mera lämplig efterträdare än Christian Levin.
– Hans erfarenhet och kunskap från både branschen och Scania passar perfekt och kommer att säkra Scanias engagemang i hållbarhet och stärka bolagets transformativa resa, säger Matthias Gründler.

HAR TIDIGARE VARIT FÖRSÄLJNINGSDIREKTÖR PÅ SCANIA
Christian Levin anslöt till TRATON SE 2019 och var dessförinnan försäljnings- och marknadsdirektör för Scania och medlem av bolagets verkställande ledning. Denna bakgrund kan möjligen ge någon vägledning om vad bolaget prioriterar just nu. Corona har slagit tufft mot bolaget och högsta prioritet är vid sidan av den fortsatta tekniska utvecklingen att få upp försäljningen.
Levin inledde sin karriär som management-trainee på Scania 1994 och har sedan dess haft ett flertal ledande befattningar inom bolaget. Levin har mycket bred internationell erfarenhet och en civilingenjörsutbildning inom maskinteknik från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.
– Det var ett mycket svårt beslut för mig att lämna Scania, ett bolag där jag har spenderat hela min professionella karriär och har kollegor som jag betraktar som familj. Jag har haft en fantastisk resa på Scania och jag är övertygad om att bolaget är väl positionerat för framtiden, med ett tydligt syfte att driva skiftet till hållbara transporter, säger Henrik Henriksson, hittillsvarande VD och koncernchef, Scania.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title