Annons

350-MILJONERSSATSNING: Eurostep samarbetar med bl a LTU och Stora Enso i stort digitaliseringsprojekt

PLM-utvecklaren Eurostep berättar att man är engagerat i ett vad man kallar ”spelförändrande digitaliseringsintitiativ," Arrowhead fPVN-projektet. Initiativet syftar till att revolutionera industriell effektivitet i hela Europa.
Projektet, som koordineras av Jerker Delsing, professor i cyberfysiska system vid Luleå tekniska universitet, samlar 43 partners från 12 länder. Detta samarbete syftar till att automatisera kommunikation över hela produktionsnätverk, med potential att fördubbla produktiviteten inom olika industrier, inklusive bil- och flygsektorn och processindustrin i Europa. Viktiga poänger är att lösa kommunikationsflaskhalsar mellan industriaktörer, system och utrustning som för närvarande kräver mänsklig hantering. Genom att automatisera dessa processer försöker projektet utnyttja digitaliseringens fulla potential i det industriella Europa.
- Vår ambition är att radikalt förbättrad datainteroperabilitet kommer att påverka och avsevärt förbättra den europeiska produktionseffektiviteten, kommenterade Jerker Delsing projektet.
- Vi är glada över att vara en del av detta visionära projekt, säger Sylvain Marie, Director AEC&Plant industry vertical på Eurostep, och fortsätter: "Eurostep är dedikerade till att främja digital transformation inom tillverkningsindustrin, och vårt deltagande i Arrowhead fPVN-projektet återspeglar detta engagemang."

Det är i det senare som Eurosteps expertis kommer in i bilden. Företagets PLM-programvara och tvärvetenskapliga samarbetsverktyg kommer att vara av stor betydelse för att driva denna digitala transformation, vilket möjliggör sömlös kommunikation och samarbete mellan flera industriella enheter.
– Automation och digitalisering är inte längre futuristiska koncept, de är en verklighet som vi måste ta till oss för att öka produktiviteten och effektiviteten, kommenterar Sylvain. Vi är hedrade att gå samman med Luleå universitet, Stora Enso Fors Bruk och andra uppskattade partners för att förverkliga denna vision.”

Arrowhead fPVN-projektet ligger i linje med Eurosteps uppdrag att leverera neutralformatsbaserade PLM-lösningar som stödjer interoperabilitet mellan olika system och intressenter samtidigt som de upprätthåller högkvalitativa standarder och minskar operativa risker. Företaget ser fram emot att bidra med sina branschledande lösningar och expertis till detta ambitiösa och transformerande projekt.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title