Annons

3D Center vässar portföljen med HPs mest avancerade 3DP polymerlösning

HP utökar sin 3D-utskriftsportfölj med en ny Jet Fusion 5200-serie, ett industriellt 3D-utskriftssystem som ger nya nivåer av effektivitet, repeterbarhet och kvalitet till kunder som satsar på full produktion. Denna serie kommer att rikta in sig på volymproduktion, med noggrannhet och repeterbarhet som kan börja jämföras med formsprutning. - HP Jet Fusion fortsätter att dominera AM-polymermarknaden med kvalitet, repeterbarhet, kapacitet och ekonomi. Med den nya 5200-serien möjliggör man att leverera 3D-printade komponenter direkt till monterings/produktions -linjen med en ”IT Grade” på 13 och CPK över 1,3. Den nya serien möjliggör även produktion med ytterligare material som TPU och PP, säger Ulf Qviberg, VD för 3D Center.

Serien omfattar HP Jet Fusion 5200, 5210 och 5210 pro. Den nya hårdvaran levereras med flera förbättringar och uppgraderingar som ger användaren en ännu högre produktivitet än 4200-serien med upp till 40 procent lägre ”total kostnad per detalj”.
Så här ser upplägget ut när det gäller HPs olika serier och vad de primärt är avsedda för:
• 500-serien – funktionella prototypapplikationer
• 4200-serien – korta körningar och produktion
• 5200-serien – volymproduktion

Snabbare utskriftshastighet
”Bland många av de nya funktionerna har 5200-serien en ny ”single-pass-configuration” för snabbare utskriftshastighet och starkare lampor för bättre noggrannhet och stabilitet. Andra fördelar med den nya serien är ökad flexibilitet och säkrare drift. HP har också utvecklat en mer sofistikerad temperaturanalys i realtid som ger bättre precision och processkontroll, skriver 3D Center i sin presentation av lösningen.
Bolaget har utvecklats snabbt och erbjuder kompletta lösningar för 3D-utskrift med en av de största portföljerna av professionella 3D-skrivare. Med produkter från HP, Kodak, 3D Platform med flera innehåller produktportföljen de flesta av de 3D-tekniker som används av proffs idag.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title