Annons

3D-PRINTING Acron installerar sin första metallskrivare

Just nu installerar 3D-printföretaget Acron sin första 3D-skrivare för metall. - Det gör oss till en komplett leverantör av 3D-utskrifter i plast och metall och inom kort är vi igång med att printa prototyper och produktionsdetaljer, säger ägaren och grundaren Kenny Johansson.

Det man nu kommer att jobba med på metallsidan är vad som kallas Direct Metal Laser Sintering, förkortat DMLS.

Additiv metod för metallpulver. Likt SLS är en DMLS en additiv tillverkningsmetod baserad på ett pulversystem. Det som främst skiljer metoderna åt är materialen. DMLS tillåter produktion i en rad olika metalliska material, som läggs ut i pulverform och smälts med laser. Ett nytt lager pulver läggs ut och smälts på nytt. Lager för lager tillverkar vi prototyper och produktionsdetaljer i metall.

– Vår M2 Multilaser-maskin från Concept Laser tillåter oss att producera i verktygsstål, rostfritt stål, aluminium, titan med fler. Vi har koncentrerat oss på stål och kommer till en början fokusera på rostfritt samt verktygsstål, säger Kenny Johansson.

Fokus på prototyper. Den M2 Multilaser från Concept Laser som just nu installeras är en 3D-printer för metalliska material. Med en byggvolym på 250x250x280 mm kommer fokus ligga på prototyper och produktionsdetaljer i verktygsstål och rostfritt stål.

– Och vi kommer fortsätta tillhandahålla material såsom aluminium, titan och inconel. Utöver metallprintern har vi sedan förstås vårt kompletta verktygsmakeri med lasersvetsning, fräsmaskiner, gnistar, etc för att ta hand om och bearbeta printade detaljer, avslutar Johansson.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title