Annons

3D PRINTING: PostNord inleder samarbete med Stratasys

PostNord Strålfors, Kommunikations- och logistikföretaget PostNord Strålfors – en del av PostNord-koncernen - startar ett samarbete med tillverkaren av 3D-printrar, Stratasys. Samarbetet innebär att PostNord Strålfors kommer använda Stratasys expertis och tekniska lösningar för additiv tillverkning och skapa en on-demand-produktion och distribution av 3D-delar åt en rad olika kunder i PostNords logistiknätverk.
- På PostNord Strålfors strävar vi efter att bli kundernas digitaliseringspartner och vi arbetar kontinuerligt med digital utveckling och med att utforska nya affärsmöjligheter, säger Ylva Ekborn, VD för PostNord Strålfors och tillägger att man med Stratasys får en partner, ”vars tekniker för additiv tillverkning är beprövade i en rad olika branscher, och en branschledare som vi kan växa och utvecklas tillsammans med.”
I detta kommer Stratasys skandinaviska partner, Protech, att stå för den lokala supporten.

En del av PostNord Strålfors strategi är att bli kundernas digitaliseringspartner och utforska möjligheterna med disruptiv teknologi. PostNord Strålfors har identifierat additiv tillverkning som ett steg i företagets tjänsteerbjudande för att tillgodose kundernas föränderliga behov, genom att kombinera PostNord Strålfors erfarenhet från 2D-printing med nya 3D-printingtjänster. Med stöd av Stratasys avser PostNord Strålfors även att utforska nya marknadsmöjligheter i en mängd olika branscher.

Protech står för lokal support. Protech kommer, som sagts ovan, att tillhandahålla nödvändig lokal support hos PostNord Strålfors. Detta innefattar sånt som maskiner, tjänster och kunskap.
I detta ingår bland annat inköpet av en Stratasys J750, som är världens enda 3D-skrivare med fullfärg och multimaterialfunktion på marknaden.
– Med den engagerade, lokala supporten från Protech planerar vi att snabbt integrera den här tekniken i vårt tjänsteerbjudande och ha den tillgänglig för kunder inom kort, säger Ylva Ekborn.

”Snabbare leverans av delar.” – PostNord är expert på den nordiska logistikmarknaden, och vi är mycket glada att med dem som partner kunna ge våra lösningar en större spridning. Med hjälp av vår lokala partner Protech hjälper vi PostNord och PostNord Strålfors att utnyttja de avancerade funktionerna i vår additiva teknik för att tillgodose deras kunders behov på bästa möjliga sätt. I synnerhet vill vi utforska hur vi kan utnyttja de unika fördelarna som additiv tillverkning erbjuder logistiksektorn, från snabbare leverans av delar till kortare leveranskedjor och minskade kostnader. Samtidigt hoppas vi kunna kan dra lärdomar från nya tillämpningar och användningsområden i PostNords diversifierade kundbas, kommenterar Andy Middleton, VD för EMEA på Stratasys.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title