Annons

3D-PRINTING: Svensk startup i avtal med HP om mjukvara för teknisk support

Men detta är nu inte den första skalpen bolaget tagit hem på kundsidan. Här finns sedan tidigare t ex SCANIA, Telia, Kone Cranes, ABB och Alfa Laval.
De senare, Alafa Lavals Jan Ackalin, automationsansvarig, är mycket positivt till Mavenoids programvara:
Jag förutspår kort sagt att Mavenoid blir vår infrastruktur för att lösa tekniska problem, säger han.

Sprungna ur ett FMV-projekt
Ursprungligen är Mavenoid en avknoppning från FMV, Försvarets Materielverk, och ett forskningsprojekt inom myndigheten. Och när man nu går vidare, bl a med hjälp av de 76 miljoner kronor man tagit in, är det framför allt produktutvecklingen som ligger i fokus.
– Vi ska framför allt investera i produktutveckling, säger Shahan Lilja, VD och medgrundare på Mavenoid till DI, och tillägger: ”Men också för att expandera internationellt genom att anställa personal som befinner sig fysiskt närmare våra kunder”.
Detta betyder bl a att man inom det närmaste året planerar att trefaldiga personalstyrkan från 15 till 45 anställda.

Enkelt att få in nya kunder – men tillväxten tuff att hantera
Automatiserad kundsupport och att med hjälp av felsökning via Mavenoids mjukvara bidra till att låta kunderna identifiera och om möjligt själva ta hand om och reparera fel, ser sålunda ut som en lovande nisch.
– Ja, det har varit enkelt att få in nya kunder, men ganska tufft för vår organisation att klara av att hantera tillväxten, summerar Shahan Lilja, som liksom medgrundaren, Gintautas Miliauskas, bl a har sin bakgrund i Google.
Huvudinvesterare i den senaste kapitalrundan är de två internationella riskkapitalbolagen Mosaic Ventures och Point Nine, tillsammans med svenska Creandum.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title