Annons

3D-PRINTING: Vad har chefen för Sandvik Additive Manufacturing i kikarn när BEAMIT köper 3T AM?

Det var under 2019 som Sandvik köpte en betydande andel i BEAMIT-koncernen och etablerade ett starkt industriellt partnerskap med ledande kapacitet inom AM-värdekedjan, inklusive Sandviks ledande materialexpertis och omfattande metallpulverfunktioner. Resan fortsätter nu sålunda med köpet av 3T Additive Manufacturing från AM GLOBAL Holding GmbH. Siktet i detta är inställt på att fortsätta integrationen och industrialiseringen av additivtillverkningens värdekedja för serieproduktion av avancerade komponenter för de mest krävande industrier.
– AM-sektorn utvecklas snabbt och det finns behov av dedikerade AM-partners med specialistkompetens i denna värdekedja; för att inte tala om de resurser som krävs för att hjälpa industrikunder att utveckla och lansera AM i sina verksamheter, säger Kristian Egeberg i en kommentar.

SATSNING PÅ ATT BYGGA UPP EN HELT INTEGRERAD VÄRDEKEDJA
Till saken hör också att BEAMIT-koncernen efter sammanslagningar med ZARE, Pres-X och Proxera med 3T AM kan bygga upp en helt integrerad värdekedja med etablerade kvalificerade verksamheter som betjänar viktiga industrier som flygindustrin, IGT, medicinsk och bil.
Sandvik noterar i sitt pressmaterial också att detta förvärv utgör det första steget mot BEAMIT-koncernens globala expansion.
”Koncernen har redan lyckats övergången till serieproduktion med viktiga OEM-kunder och producerar mer än 10 000 avancerade komponenter varje år. BEAMIT har också integrerat sin verksamhet digitalt med de högsta certifieringskraven – som IATF16949, AS9100 och NADCAP,” skriver man.

Som en del av BEAMIT-gruppen, som alltså stöds av Sandviks material- och metallpulverkompetens, kommer 3T Additive Manufacturing att utöka sina tillverkningsfunktioner inom additiv produktion.

UTÖKAR TILL VERKNINGSFUNKTIONERNA INOM ADDITIVT
Hur ser planerna ut när det gäller det nya förvärvet? Ja, som en del av BEAMIT-gruppen, som alltså stöds av Sandviks material- och metallpulverkompetens, kommer 3T Additive Manufacturing att utöka sina tillverkningsfunktioner inom additiv produktion över hela AM-värdekedjan, för att även inkludera såväl speciella processer inom avancerad värmebehandling, NDT, som komplex bearbetning och efterbehandling, vilket kompletterar ett gemensamt FoU-program för nästa generations material och processer.
Mauro Antolotti, CEO för BEAMIT-koncernen säger:
– BEAMIT har spenderat lite tid på att söka nya sätt att utnyttja synergier, och 3T Additive Manufacturing-förvärvet ger stort värde och expertis i det här språnget vi gör. Vi är nu mer välutrustade än någonsin, efter att ha konsoliderat och stärkt vårt AM-tjänsteerbjudande, etablerat ett fotavtryck i Storbritannien och förberett oss för ytterligare expansion och tillväxt hos våra kunder de närmaste åren.

Summa summarum: Det är inte många AM-tjänsteföretag på marknaden som kan erbjuda en komplett end-to-end-process för additiv tillverkning av komplexa, avancerade komponenter. Med investering i BEAMIT Group – inkluderat 3T Additive Manufacturing – kommer man ytterligare en bit på väg i resan mot att få fler industrikunder att skapa värde genom tillämpningen av AM.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title