Annons

3DVerkstan och 3D Center i samarbete kring HP Multi Jet-lösningar

3D Center och 3DVerkstan Nordic har ingått ett avtal om marknadsföring och försäljning av HPs nya Jet Fusion-lösningar för prototyptillverkning.
3D Center, som representerar varumärken som HP, 3D Platform¨Sinterit¨ med flera, har skrivit ett agenturavtal med 3DVerkstan, som representerar varumärken som Ultimaker, Formlabs och Markforged. Avtalet innebär att 3DVerkstan blir certifierad försäljningsagent av HPs 3d-printteknik Jet Fusion.

Daniel Ljungstig, VD för 3DVerk-stan. FOTO Magnus Sandberg

Avtalet gäller från den 19 juni 2018 och innebär att 3DVerkstan marknadsför och säljer HPs nyligen lanserade 500-modeller, samt kommande 300-modeller. 500-modellerna kommer att bli tillgängliga under första kvartalet 2019.
– Mot bakgrund av vår vision om att göra additiv tillverkning till den mest värdeadderande tillverkningstekniken detta århundrade, är HPs MJF-teknik en milsten, säger Daniel Ljungstig, VD, 3DVerkstan. Samarbetet med 3D Center är en perfekt matchning, eftersom vi båda har en stark kunskapsplattform och är angelägna om att våra kunder ska bli framgångsrika med 3d-printtekniken.

Ulf Qviberg, VD för 3D Center.

– Vi är väldigt positiva till samarbetet med 3DVerkstan, säger Ulf Qviberg, vd, 3D Center. Vi delar det starka intresset för och kunskapen inom additiv tillverkning. Precis som vi har 3DVerkstan mångårig erfarenhet inom additiv teknik och 3d-printning. Vi är övertygade om ett gott och långsiktigt samarbete och att det bidrar till att ytterligare sprida kunskap om additiv teknik och HPs disruptiva MJF-lösningar.

Upp tio gånger snabbare. HPs Jet Fusion är en teknik inom additiv tillverkning som snabbt klarar att producera starka åldersbeständiga produkter för slutproduktion eller prototyp. Tekniken arbetar med nylonpulver som smälts samman med värme och så kallade agenter, till homogena produkter med näst intill samma hållfasthet i alla riktningar. Detaljerna ges samma eller bättre kvalitet som SLS, men tekniken är upp till tio gånger så snabb. Eftersom ingen stödstruktur krävs är geometrifriheten mycket stor, vilket gör att mycket svåra detaljer med komplicerad geometri kan tillverkas på ett enklare och snabbare sätt än tidigare.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title