Annons

5 000 IT-konsulter uppsagda från AB Volvo

Den ena efter den andra gruppen av yrkesverksamma drabbas nu i allt större utsträckning. Fordonstillverkaren AB Volvo har redan under förra vecka agerat och tagit beslut om att stänga ner sina tillverkningsanläggningar.
Idag meddelar bolaget också att man säger upp cirka 5 000 konsulter på grund av coronakrisen. Uppsägningarna kommer huvudsakligen som en följd av permitteringarna.

Volvos presschef Claes Eliasson säger till radions Eko att i och med att företaget permitterar runt 20 000 Volvo-anställda, så ingår det också att runt 5 000 konsultavtal sägs upp.

– Avtalen är nödvändiga att säga upp, för vi måste dra ner på alla kostnader vi har, som inte är absolut nödvändiga. Det ingår i korttidspermitteringssystemet att man ser över alla kostnader inklusive konsultavtal, säger Eliasson.
– Vartefter verksamheten nu avstannar försvinner behovet av den här typen av tjänster, säger han.
Eliasson noterar också att man i dagsläget inte kan säga något om när och om konsulterna kan komma att återkomma till bolaget.
– Nu avvaktar vi utvecklingen dag för dag, kommenterar han.
Exakt vilka som drabbas är i nuläget oklart, men enligt Eliasson handlar det om olika typer av konsulttjänster och bemanningsanställda.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title