Annons

5G och INDUSTRI 4.0: Scania har installerat Ericssons ”Industry Connect-paket”

För de företag som tar sikte på Industri 4.0 är höghastighetstekniken 5G något av en grundförutsättning. Det här har man redan insett på lastbilstillverkaren Scania och bolaget har implementerat Ericssons 5G-paket, ”Industry Connect”, i sitt smarta produktionslab i Södertälje.
Roger Hartonen, senior chef för Industrial IT inom Scania Group, säger:
- Hög kvalitet, snabb och säker anslutning av vår industriella miljö är ett absolut måste för oss. ”Industry Connect” ger oss en pålitlig trådlös uppkoppling, som möjliggör flexibilitet för oss på fabriksgolvet. I Scania driver vi övergången till hållbar transport genom att kontinuerligt vässa våra tillverkningsprocesser.
Ericssons affärsområdeschef, Åsa Tamsons, håller med.
- Snabba nätverk är kort sagt en förutsättning för Industri 4.0. 5G är en avgörande fördel när det gäller att koppla ihop IT och OT (Operativ Teknik).

Med sitt Industry Connect-paket syftar Ericsson till att göra mobilteknik snabbt implementerbar för fabriks- och lagerpersonal. Med trådlös uppkoppling präglad av industriell kvalitet kan den svenska telekomjättens upplägg möjliggöra innovativa Industri 4.0-användarcase som i realtid kan bära ”datatunga” 3D-modeller som digitala tvillingar, avancerade simuleringar, massiva mängder av sensorer, flexibla HMI-instruktioner för arbetstagare och de komplexa system som krävs för att att fjärrstyra AGVer (Autonomous Guided Vehicles) och undvika kollisioner mellan desamma. Eller varför inte hanteringen av samarbetsrobotar för automatiserad verksamhet. Med 5G öppnas möjligheter på industrigolven, som tidigare inte skulle fungerat lika effektivt.

”Möter industrikundernas krav på hastighet”
Ericssons paketerade ”Industry Connec-lösning” beskrivs av bolagets affärsansvariga på området, Åsa Tamsons, som en lättanvänd mobilt uppkopplad lösning, som påskyndar Industri 4.0- transformationen.
– Lösningen bygger på ett tänkande som möter industrikundernas krav på hastighet, tillförlitlighet och säkerhet; samtidigt som den är lätt att installera och hantera. Industry Connect bidrar med detta till att påskynda automation och driftseffektivitet till nästa nivå. Vidare kompletterar den tjänsteleverantörernas erbjudanden till företag med en lösning som är lätt att skala.
Hon tillägger att paketet ökar relevansen av mobila lösningar inom det kraftfullt växande segmentet för industriella uppkopplingar.

– Vi möter industrikundernas krav på hastighet, tillförlitlighet och säkerhet med 5G-lösningen ”Industry Connect”, säger Ericssons Åsa Tamsons.

4G/LTE med en klar väg till 5G
Upplägget med ”Industry Connect” gör det möjligt för kommunikationsleverantörer att erbjuda dedikerade mobilnät i fabriker och lager som börjar med 4G/LTE, men med en klar väg till 5G.
Erbjudandet, menar Tamsons, stärker Ericssons privata nätverk och IoT-portföljer genom att göra 4G- och 5G-teknologier tillgängliga för nya industrimarknader.
Analytikern ABI Research har tittat på saken och Pierce Owen, säger att visserligen har teknologin för privat LTE funnits en tid nu, ”men med Industry Connect har Ericsson producerat den teknologin på ett sätt som ger implementatörer och operatörer möjlighet att leverera fördelarna med privata LTE till fabriker och lager under verkligt affärsmässigt fungerande case.”

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title