Annons

7 000 ANVÄNDARE I POTTEN: IFS tar hem stororder från byggjätten NCC för IFS Cloud ERP och EAM

ERSÄTTER INFOR ERP OCH IBM MAXIMO. Det är inte särskilt ofta större bolag byter leverantör på ERP/EAM-sidan. Men idag rapporterar svenska IFS att deras molnplattform IFS Cloud tagit hem en större order från NCC. Detta stora byggföretag, man omsatte ifjol 54 miljarder kronor, byter därmed ut sina existerande system: IFS Cloud kommer att ersätta dels NCCs Infor Lawson ERP och dels IBM Maximo som EAM-lösning.
Det rapporterar idag IFS, som skriver att valet bygger på att NCC vill ”förbättra effektivitet och produktivitet i sin verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark.”
Systembytena är i delar redan genomförda och från april i år började IFS Cloud EAM (Enterprise Asset Management, ”anläggnings-/underhålls-hantering”) framgångsrikt användas av 535 användare inom NCCs dotterbolag NCC Industry, för att förbättra produktivitet och minska kostnader. Implementeringen stöttades av IFS partner Cillco. Men sett över tid handlar det om en större spridning av IFS Cloud ERP inom NCC-gruppen med totalt runt 7 000 användare i NCC.
– Vi går igenom en strategisk digital transformationsresa, säger Kari Kulotie, CIO på NCC. Och att bli allt mer datainformerade är ett av våra främsta mål på vägen mot att nå våra övergripande mål och upprätthålla den högsta nivån av service för våra kunder.
Ordern är ytterligare en bekräftelse på att den svenska ERP-/EAM-utvecklaren fortsätter att gå som tåget, vad det verkar, oavsett tiderna. I en kommande intervju med PLM&ERP News berättar Norden-chefen, Ann-Kristin Sander att, ”vi i den nordiska rörelsen ökat våra intäkter med tvåsiffriga procenttal de senaste fem åren.”

Bakgrunden är att NCC letade efter en långsiktig standardlösning inom branschen, som skulle göra det möjligt för dem att anpassa sina centrala avtals-, ekonomi- och projektledningsprocesser, för att bättre optimera kontrollen över sina projekt. Efter en omfattande urvalsprocess föll NCCs val alltså på IFS Cloud som lösning. Vad förväntar man sig av den nya lösningen?

Utmanande och konkurrensutsatt marknad
– Byggbranschen har en utmanande och mycket konkurrensutsatt marknad, och genom att bli mer datainformerad och därigenom kunna fatta beslut baserat på korrekt data, kommer vi få bättre kontroll över vår verksamhet. Vi är övertygade om att IFS Cloud är det rätta valet för denna uppgift och ser fram emot att fortsätta arbeta med IFS, säger Kulotie. 
Som noteras i ingressen var det i april som IFS Cloud EAM började användas av 535 användare inom NCCs dotterbolag NCC Industry, för att förbättra produktivitet och minska kostnader.

Denna lösning är designad för att hantera byggbranschens komplexa underhållskrav, och den kommer göra det möjligt för NCC att stödja underhållet av sina operativa tillgångar, vilket, IFS menar, ”i sin tur kommer att hjälpa NCC på resan till hållbarhet genom att förlänga tillgångarnas livslängd.”  

Till saken hör också att NCC behövde en lösning som skulle komplettera deras pågående fokus på hållbarhet och som kunde stödja deras digitala transformationsmål. IFS Cloud kommer bidra till just detta, och göra det möjligt för NCC att enklare bygga, hantera och mäta sina hållbarhetsinvesteringar kring ESG.  

HÅLLBARHETS LÖSNING. i april började IFS Cloud EAM användas av 535 användare inom NCCs dotterbolag NCC Industry, för att förbättra produktivitet och minska kostnader. Lösning är designad för att hantera byggbranschens komplexa underhållskrav, och den kommer göra det möjligt för NCC att stödja underhållet av sina operativa tillgångar, vilket, IFS menar, ”i sin tur kommer att hjälpa NCC på resan till hållbarhet genom att förlänga tillgångarnas livslängd.”  

Success Services-tjänsten stöder implementeringen
NCC har också valt IFS Success Services-tjänsten för att stödja implementeringen av IFS Cloud, samt för att utveckla verksamheten på ett allmänt plan.    
– Vi är mycket glada över att bli utvalda att stödja NCC i denna spännande transformation, säger Ann-Kristin Sander, Nordenchef på IFS. NCC är en viktig aktör i den nordiska byggbranschen. Vi ser fram emot att hjälpa NCC att nå sina mål att bli allt mer datainformerade, och på så sätt öka deras kontroll över verksamhetens kärnprocesser. NCCs fokus på hållbarhet passar bra in i våra värderingar, vi tror starkt på hållbara investeringar och det värde de kan ge företag. Våra organisationers gemensamma fokus på hållbarhet betyder att NCCs och IFS sammarbete är både naturligt och givande.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title