Annons

ABB i DASSAULTs fotspår: Lanserar den interaktiva, ”smarta staden”

Amina Hamidi, global forskningschef för ABB Electrification, ger bakgrunden:
– Hälften av världens befolkning bor numera i städerna, och dessa står inför flera stora, globala utmaningar, som en ökande efterfrågan på energi och koldioxidutsläpp som måste hanteras. Med hjälp av våra produkter och lösningar kan industrier, leverantörer av offentliga tjänster och samhällen över hela världen ta itu med dessa utmaningar, säger hon.
Något man självklart kan hålla med om. Hon fortsätter:
– Smart City visar hur smarta byggnader, infrastruktur för elfordon, energihantering och datacenter kan fungera och hur de kan bidra till utformningen av en heltäckande smart stad.

Huruvida detta blir något i stil med vad Dassault Systemes tagit fram på temat smarta städer, återstår att se. Men likheterna i upplägget går inte att ta miste på. Möjligen har ABB en bit kvar när det gäller att matcha 3D-grafiken.

Smart teknik kan stödja utfasning av fossil energi
Temat för årets FN-dag för världens städer den 31 oktober (World Cities Day) var: ”En värld i förändring – innovationer och ett bättre liv för kommande generationer”.
Enligt FN erbjuder smart teknik och digitalisering möjligheter att fasa ut fossila bränslen i städerna. Med hjälp av våra produkter och lösningar kan industrier, leverantörer av offentliga tjänster och samhällen över hela världen nå dessa mål.
ABB:s Smart City kommer att utvecklas ytterligare allt eftersom fler innovationer och lösningar introduceras.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title