Annons

ABB-man tar över som divisionschef för INDUSTRY på ÅF

Teknikkonsulten ÅF får en ny divisionschef för Industry, som också blir ny medlem i koncernledningen, Robert Larsson. Han har mer än 20 års erfarenhet från industrin och kommer till ÅF från ABB. Han tillträder sin tjänst på ÅF senast 23 juli 2018. 
- Jag är mycket nöjd över att Robert Larsson antagit rollen som divisionschef hos oss. Han har på ABB bland annat ansvarat för bolagets globala verksamhet för motorer och generatorer och byggt upp större verksamhet i Kina, säger Jonas Gustavsson, VD och koncernchef ÅF.

Gustavsson förutser att Robert Larsson kommer att vara en stark drivkraft i implementationen av ÅFs nya strategi, som bland annat innebär ökad internationalisering och paketering av helhetslösningar till kunderna.

Startade karriären på SCANIA. Förutom affärsledning har Larsson också arbetat med produktledning och produktutveckling.
Han startade sin karriär på Scania och har sedan 1994 arbetat på ABB. Under de senaste tio åren har Robert haft ledande befattningar, varit stationerad både i Kina och Schweiz och haft ansvar för en global organisation med försäljning och tillverkning på alla större marknader. Sedan 2015 är Robert ansvarig för divisionen Robotics and Motion i Sverige.
Fram till Larssonbs tillträde kvarstår Jonas Larsson som tillförordnad divisionschef för division Industry.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title