Annons

ABB och HASCO bildar samriskföretag för smart tillverkning i Kinas bilindustri

Samarbetet mellan ABB Robotics och HASCO, som innefattar en andel på 40 procent för ABB i samriskföretaget, kommer att utvidga användningen av smarta tekniker och artificiell intelligens i industrin. Båda parterna har överenskommit att inte redovisa fler detaljer om investeringen.

STÖRSTA TRANSFORMATIONEN SEDAN FÖRBRÄNNINGSMOTORN
– Då bilindustrin står inför sin största omvandling sedan den startade och försäljningen av elfordon förutspås att gå om bilar med förbränningsmotorer i många delar av världen till 2035 finns det ett uppenbart behov av att stötta den industriella omvandlingen, säger Sami Atiya, chef för ABB Robotics & Discrete Automation. Han fortsätter:
– Samriskföretaget gör det möjligt för oss att vidareutveckla HASCOs ledande ställning med automatiserade lösningar som gynnar kunder i Kina – en av de största marknaderna för bilbranschen – och kommer att spela en avgörande roll vad gäller att leverera en hållbar framtid för transportnäringen.”

En bild från signeringsceremonin mellan ABB och HASCO.

VERKSAMHETEN STARTAR UNDER ANDRA KVARTALET I ÅR
Det nya samriskföretaget förväntas inleda sin verksamhet under andra kvartalet 2022 och bygger på båda parters kunnande och tillverkningserfarenhet för att förverkliga den enorma potentialen till ökad effektivitet inom bildelsindustrin. Kunder inom en rad industrier, från fordonskarosser till chassisystem, kraft- och batterielektronik samt eldrivsystem kommer att gynnas av nya, högeffektiva och miljömässigt hållbara tillverkningsmetoder.
ABB var den första multinationella robottillverkaren i Kina som lokaliserade hela sin värdekedja – från FoU till tillverkning, försäljning, konstruktion och systemintegrering. Under 2022 kommer ABB, som PLM&ERP News tidigare rapporterat, att ta i drift världens mest avancerade robotfabrik i Shanghai, inklusive ett forsknings- och utvecklingscenter, vilket kommer att snabba upp innovationer inom produktutveckling, artificiell intelligens och kundsamarbeten avseende automationslösningar.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title