Annons

ABB på hugget när globala marknader öppnar upp: visar upp lösningar för intelligent tillverkning i Kina

Att ABB satsar hårt på den kinesiska marknaden behöver ingen tvivla på. Skälen är också uppenbara och bygger på Kinas framväxt som ”världens fabrik”. I och med att de finansiella resurserna stärkts i skenet av alla exportframgångar har man också kunnat modernisera produktionen med ofta det allra senaste. Samtidigt som man s a s inte belastats av existerande anläggningar med gammal teknik, utan har kunnat starta från ett blankt ark.
En marknad värd att satsa på alltså, och det är precis vad den svensk-schweiziska verkstadsjätten gjort. Bolaget har ett komplett utbud av affärsaktiviteter i Kina vilket inkluderar R&D, tillverkning försäljningar och tjänster med 15 000 medarbetare i över 130 städer, 28 lokala företag samt online- och offlinekanaler i cirka 700 städer.
På den i ingressen omtalade mässan visar ABB upp flera nya produkter för robotautomation, lösningar och tjänster som stöder flexibilitet och som tar itu med viktiga trender som i grunden förändrar förutsättningarna för tillverkning under 2020 China International Industry Fair (CIIF).
– Designad och byggd i Kina, roboten IRB 1300 är det senaste tillskottet i vår robotportfölj och ett väldigt bra exempel på hur vi genom innovation hjälper våra kunder att gå mot flexibel tillverkning, säger Sami Atiya.

KLASSLEDANDE LYFTFÖRMÅGA
ABB menar vidare att den nya robot IRB 1300 erbjuder, ”klassledande lyftförmåga, räckvidd och rörelsenoggrannhet i ett snabbare och mer kompakt paket.” IRB 1300 är utformad för att öka produktiviteten och flexibiliteten hos produktionslinor och kommer hjälpa kunder möta behovet för en snabbare och mer kompakt robot som har möjlighet att snabbt lyfta tunga objekt och laster med komplexa eller ovanliga former. Med ett 60 procent mindre fotavtryck och 27 procent snabbare cykeltid än IRB 1600, har denna sexaxliga industrirobot räckvidden och lyftkapaciteten för att hjälpa till vid stora laster inom elektronik, generell industri, mat och dryck, logistik och fordonstillverkning.

Idag är Kina en globalt drivande kraft inom robotik och automation.
– Marknadsföringen av nya utvecklingsmodeller och ny infrastruktur i Kina har möjliggjort för oss att utforska nya möjligheter inom många industrier såsom fordon med nya drivmedel, 5G och konsumentelektronik, logistik, mat och dryck, läkemedel, utbildning och områden såsom sjukvård där robotar har enorm potential, säger Chunyuan Gu, styrelseordförande för ABB China. Vid årets CIIF-utställning är vi väldigt glada över att visa upp vår vision för framtidens sjukhus såväl som framtidens fabrik och hur vi kommer kunna möjliggöra ett mer flexibelt sätt för att tillverka framtidens fordon.

ABBs samarbetsrobot, YuMi.

SMARTA PRODUKTER FÖR FORDON, FABRIKER OCH MEDICINTEKNIK
Vad ABBs visioner handlar om är följande:
Framtidens fordon: ABB visar upp flera smarta produkter och teknologier för fordonsindustrin, inklusive montering av fordonselektronik, kvalitetsinspektion och ABB:s innovativa PixelPaint-lösning. Den använder sig av en bläckstråle för att eliminera översprutning, vilket gör det möjligt att applicera tvåtonig färg och individuella mönster på en gång, utan maskering och avmaskering, vilket gör anpassad målning 50 procent snabbare och mer hållbar.
Framtidens fabrik: ABB visar upp sina digitala lösningar som är utformade för att öka prestandan och hjälpa traditionella industrier att accelerera sin digitala transformation. I ABB:s digitala experience center kan man utforska hur ABB Ability möjliggör för användare att säkert integrera data, kombinera med större industridata, tillämpa big data och prediktiv analys samt ge insikter som kan hjälpa dem att förbättra prestanda och produktivitet.

ROBOTISERAT APOTEK
Framtidens sjukhus: ABB visar upp sin vision för framtidens sjukhus och demonstrerar ett Robotic Pharmacy automation systemför sjukhus och en kollaborativ cell för medicinska labb där en tvåarmad kollaborativ YuMi-robot kan arbeta bredvid labbpersonal med flera olika uppgifter som pipettering, vätskehantering, sammansättning och mikrobiologisk odling.
ABBs flexibla Robotic Pharmacy automation system, som utvecklats tillsammans med Shanghai Seventh People’s Hospital är en intralogistisk robotlösning för ett öppenvårdsapotek baserat på ABB:s MiniLoad-robot och 3D-lösningar för bin-picking.
Robotapoteket är mycket modulärt och expanderbart för att möta kraven från installationsmiljön och kan hantera arbetsbelastningen för upp till två farmaceuter. Medicinförvaring och hämtning utförs av robotsystemet MiniLoad genom att använda en IRB 2600-robot medan en IRB 1200-robot med 3D-vision och AI-teknologi sorterar och fördelar mediciner enligt recept. Systemet är också fullt kompatibelt med ABB:s digitala plattform ABB Ability för att hjälpa kunder hantera apoteket genom ett hanteringssystem för medicinförvaring för att säkerställa 100 procent medicinspårbarhet.

PLANERAD ROBOTFABRIK ÖPPNAR SNART
Nästa stadie för utvecklingen av ABBs verksamhet i Kina är redan igång med företagets investering i sin robotfabrik i Shanghai. Genom att kombinera toppmodern tillverkning, självlärande maskiner samt digitala och kollaborativa lösningar kommer fabriken pressa gränserna för automation och ta flexibel tillverkning till nästa nivå. Produktionen och forskningsanläggningen, som kommer vara den mest avancerade, automatiserade och flexibla robotfabriken i världen, planeras öppna under 2021.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title