Annons

ABB tar hem stort el- och automationssystem till gruvbolaget Northern Copper

I pressmaterialet noterar ABB att verket efter färdigställandet kommer att bli ett förstklassigt högpresterande verk för valsade kopparband och folieproduktion, med en årlig produktion på 50 000 ton. Materialet är av en ny typ som produceras med senaste tekniken och kommer att användas i stor utsträckning inom flyg-, 5G-kommunikation, nya energibranscher, smart tillverkning och andra högteknologiska applikationsområden.

SÄKERSTÄLLER STRIKT SYNKRONISERING
Om ABBs RollxA Optimize-lösning kan konstateras att det innehåller kapabiliteter för legeringsmätning och avancerade funktioner för tjockleksreglering, vilket säkerställer att valsade produkter, inklusive en hård bronslegering med tennelement, och uppfyller allmänt hårt ställda krav.
Det säkerställer också en strikt synkronisering mellan valsytan och kopparremsfolie för att eliminera repor på ytan som orsakas av icke-synkroniserad hastighet på böjrullar, och gör det möjligt för kunden att uppfylla specifika ytkvalitetskrav. Detta uppnås genom en rad speciellt utvecklade styrfunktioner inklusive statisk friktionskompensation, anpassning av online-styrparametrar, dynamisk kompensation för acceleration och retardation av böjrullarna.
– Vi har byggt starka band med våra slutkunder, och visat teknisk kompetens och stabil produktkvalitet. Detta el- och automationssystem kommer att ligga till grund för tillväxt och utveckling inom flera högteknologiska applikationsområden, säger Zhenhua Zhang.

KVALITETEN EN AVGÖRANDE FRAMGÅNGSFAKTOR
ABB:s senaste drivsystemsgeneration ACS880, motorer typ AXR och AMI samt ABB:s Millmate banddragmätsystem med tillhörande mätinstrument och sensorer kommer också att installeras.
Kvaliteten på kallvalsade platta produkter är en avgörande faktor för metallindustrin. ABB:s process- och kraftsystem, designade (alternativt ta bort kommatecknen) för kallvalsverk, erbjuder avancerade lösningar för kvalitetsövervakning och analys för att tillgodose behoven hos kallvalsstål när det gäller tjocklekstoleranser, planhet och ytegenskaper.
Northern Copper Industry, med huvudkontor i Yuncheng, Kina, grundades 2002 och är verksamma inom gruv-, mineralbearbetnings- och smältbranschen för koppar. De viktigaste produkterna är råmaterialkopparlager som produceras genom katodelektrolys, svavelsyra etc.
Företaget har en årlig produktionskapacitet på 9 miljoner ton gruvbrytning, 200 000 ton katodkoppar och 570 000 ton svavelsyra. Med moderföretaget ZhongTiaoShan Non-ferro Metals Group Co. är det den största råvaruproducenten i norra Kina.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title