Annons

ABB vässar RobotStudio med offline-programmering i realtid för SCARA-robotar

ABB har alltså förenklat användningen av sina populära SCARA-robotar genom att ge användaren möjlighet att hantera och styra robotarna från sin PC genom Robot Control Mate-tillägget. Därmed kan man hantera, lära och kalibrera robotarna från sin PC, vilket gör det enklare än någonsin att kontrollera rörelserna hos en SCARA-robot. Bolaget skriver i sin pressanmälan att detta innebär att, ”för första gången någonsin kan ABBs programvara för offline-programmering användas för att kontrollera de fysiska rörelserna hos en robot i realtid.”
Robot Control Mate möjliggör även robotprogrammering när en FlexPendant inte är på plats.
Robot Control Mate kommer först finnas tillgänglig på den takmonterade roboten IRB 910INV och kommer rullas ut till andra robotar i ABBs portfölj senare under året.

Digital tvilling av ett installerat system
RobotStudio är en av industrins ledande PC-baserade lösningar för programmering, konfigurering och virtuell driftsättning innan installation. ABBs RobotStudio jobbar i sammanhanget också med en komplett digital tvilling av ett installerat system i en produktionslina. Verktyget för offline-programmering möjliggör för användare att skapa, simulera och testa en fullständigt robotinstallation i en virtuell 3D-miljö utan att behöva störa sin faktiska produktionslina. Det innebär att nya produktionslinor kan installeras snabbare och köras igång i full hastighet utan överraskningar under drifttagningen – en kritisk fas för tillverkare i och med dagens massanpassning och kortare produktlivscykler.
– Genom att lägga till funktionen Robot Control Mate till RobotStudio blir det nu ännu enklare att ta fram automatiseringslösningar med hjälp av robotar, samtidigt som användare kan dra nytta av den ökade flexibiliteten genom att styra sina robotar från sina laptops, säger Darren Hung.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title