Annons

ADDITIVT: 3D Center expanderar och öppnar nytt kompetenscenter

3D-printföretaget 3D Center går bra, därför gör man en storsatsning: Samtidigt som verksamheten flyttar till nya lokaler på 700 kvadratmeter har man även gjort nyanställningar, "för att bättre kunna möta kunders behov."
I de nya lokalerna finns bättre möjligheter att hjälpa företag med utvärderingar och tester kring olika typer av applikationer för additiv tillverkning(AT). Showroomet har fullt installerad utrustning av olika 3D-tekniker och här finns också projektrum, konferens och verkstad.
- Fokus kommer fortsatt vara inriktad på HP Jet Fusion tekniken, då denna är överlägsen kostnadsmässigt när det gäller produktion av slutprodukter med AT, säger 3D Centers VD, Ulf Qviberg.

I showroomet finns bland annat en HP Jet Fusion 4200 installerad som kommer användas för demo, test och validering av processer med 3D-tekniken.
– Anledningen till expansionen är dels det ökade behovet hos marknaden men även tack vare Partnerskapet med HP. Under slutet av 2018 kommer ytterligare HP-plattform att lanseras som kommer ha en stor inverkan på branschen. Utrustningen kommer ligga i en betydligt lägre investeringskostnad än tidigare men även ge möjligheter till ytterligare funktioner. Mer kring den nya HP plattformen kommer att delges vid vår invigning 7-8 Mars 2018, berättar Ulf Qviberg.
Bolagets nya adress är Kvarngatan 10 i Västervik.

”HP Jet Fusion skapar en ny spelplan”. Som PLM&ERP News/VF tidigare rapporterat har Multi Jet Fusion-tekniken (MJF) givit HP en bra skjuts på marknaden. Den ger möjlighet att skriva ut starka, nylonbaserade (PA12, PA11 m fl) detaljer i hög kvalitet, med bättre produktivitet än övriga tekniker.
MJF är unik på många områden, med stora fördelar i termer av hastighet, kvalitet, produktivitet, ekonomi, stabilitet och miljö. Den resulterar i starka detaljer i en stabil process och som sagt – dessutom till en lägre kostnad. Sammantaget ger denna 3D-teknik  företag, enligt Ulf Qviber, ”som placerar dem på en helt annan spelplan med nya möjligheter för betydligt kortare ledtider till en bättre ekonomi. HP Jet Fusion tekniken är ett stort kliv framåt i utvecklingen av 3D-skrivare.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title