Annons

AUTOMATION för 200 miljoner från Stockholm Vatten till ÅF

Teknikkonsulten ÅF ska leverera ett nytt automationssystem till Henriksdals reningsverk i Stockholm som ska moderniseras och byggas ut för att klara framtida krav på vattenrening.
Ordern är en totalentreprenad och värd cirka 200 miljoner kronor.

– Vi har haft flera automationsprojekt åt Stockholm Vatten och Avfall och får nu förtroendet att utveckla Henriksdal till ett av världens modernaste reningsverk. Det är ett fint kvitto på vår förmåga att leverera stora avancerade helhetsåtaganden, säger Jonas Larsson, tillförordnad divisionschef på ÅF Industry.

Ny membranteknik. Automationsprojektet är en del i projektet Stockholms framtida avloppsrening och omfattar en effektivare rening med ny membranteknik samt en helt ny reningsanläggning inuti Hammarbybacken. Efter utbyggnationen kommer Henriksdals reningsverk kunna ta emot och rena vatten från 1,6 miljoner människor.
ÅF ansvarar för projektets alla delar, från projektledning, projektering och programmering till hårdvara, installation och idrifttagning. Projektet beräknas pågå till 2026 med start omgående.

Sedan tidigare har ÅF även levererat automationslösningar till andra stora infrastrukturprojekt som exempelvis Citybanan och Norra länken i Stockholm.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title