Annons

ÅF blir logistikpartner åt Norrlands universitetssjukhus

ÅF har vunnit uppdraget att ansvara för all bygglogistik i om- och nybyggnationen av Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Uppdraget omfattar logistikledning och samordning av transporter inom sjukhusområdet och utförs i samarbete med DB Schenker och IT-företaget Myloc.

– Vi är mycket stolta över det förtroende vi fått och ser det som ett bevis på vår förmåga att paketera olika spetskompetenser i en helhetslösning för att skapa största möjliga kundvärde, säger Pär Ström, affärsansvarig på ÅF.

Modulbaserat koncept. ÅFs logistiklösning är ett modulbaserat koncept som i det här uppdraget består av ett bygglogistikcenter för samordning av transporter samt ett gemensamt IT-stöd för styrning av alla aktiviteter. ÅF ansvarar för konceptdesign, logistikledning och projektledning, DB Schenker står för logistiktjänster och Myloc utvecklar IT-stödet.

– Det finns mycket tid och pengar att tjäna på smarta leveransflöden, speciellt i den här typen av stora sjukhusprojekt där flera byggentreprenader ska samsas med ordinarie verksamhet på en begränsad yta, säger Petter Wadmark, projektledare på ÅF.

Uppdraget påbörjas i december 2017 och beräknas pågå till 2022. Uppdragsgivare är Västerbottens Läns Landsting.

Sedan tidigare har ÅF även utfört uppdrag åt Norrlands universitetssjukhus inom el, byggkonstruktion och medicinska gaser.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title