Annons

IoT: ÅF och Ericsson i samarbete om SMARTA mobilitetslösningar

Mobilitet i industriella applikationer är en av kärnpoängerna i smarta industriupplägg och det ligger i sakens natur att en spelare som telekomdominanten Ericsson är en attraktiv samarbetspartner för de som vill spetsa utvecklingen på området. Men det behövs mer, industriell spetskompetens, vilket är ett signum för teknikkonsulten ÅF.
Idag meddelar bolagen att man inleder ett partnerskap i Skandinavien. Tillsammans ska ÅF och Ericsson introducera lösningar för mobil uppkoppling till industriella applikationer. Samarbetet syftar till att stärka erbjudandet inom olika industrisegment, driva den digitala transformationen och lösa problem i produktionen.
- Med ÅFs djupgående bransch-och digitaliseringskunskap och Ericssons expertis inom kommunikationslösningar kan vi leda våra kunder in i Industri 4.0, säger Jonas Gustavsson, VD och koncernchef för ÅF.

För att industrin ska bli riktigt smart krävs ett ny bas för kommunikationslösningar. Med de nya standarderna för mobil uppkoppling kan nästan alla saker kopplas upp och användas för att lösa olika utmaningar inom produktion. Med smart och trådlöst baserad industri kan produktionslinor konfigureras snabbare.

På en kommunikationsplattform. Resultatet blir flexibel produktion, en bredare mix av specialanpassade produkter och transparens i verksamheten. Säkra och mobila nätverk inom industrin kan bidra till att kritiska och omfattande IoT-tillämpningar blir framgångsrika. Mäta, spåra och sammankoppla olika aktiviteter blir enklare och mer datadrivna processer kan utföras på en och samma kommunikationsplattform.

– ÅF har haft en jätteintressant tillväxtresa fram till nu. Det handlar om att fortsätta på den vägen, och att växla upp ytterligare, vilket kan handla om såväl att utveckla ÅF:s kunderbjudande och varumärke som att växa. Det känns som att ÅF är positionerat på väldigt många spännande både marknader och segment. Det sa ÅF-chefen, Jonas Gustavsson när han tillträdde som VD i början av fjolåret. Idag kommer ett svar på hur riktningen i denna resa ser ut. ÅF har som ambition att omsätta 2 miljarder euro år 2020.

För att till fullo möjliggöra nyttan av tekniken och vidga det nya ekosystemet är partnerskap viktiga. Tillsammans har ÅF och Ericsson ett komplett erbjudande inom rådgivning, integrationstjänster och kommunikationslösningar.
– Vi bidrar med säker trådlös teknik till tillverkningsindustrin och ÅF bidrar med integrationsförmåga och branschkunskap. Det skapar en unik kombination som gör oss relevanta på den här marknaden, säger Åsa Tamsons, senior VP och ansvarig för ”Business Area Technologies and New Businesses”.
– Utvecklingen mot 5G skapar ytterligare möjligheter, tillägger hon och hävdar att, ”partnerskapet kommer att utforma standarder för uppkoppling och göra det möjligt för industriaktörer att nå sin fulla potential.”

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title