Annons

ÅF Pöyry stärker försvarssidan med Cervino Consulting-köpet

Med dagens annonserade köp av försvars- och flygkonsulten Cervino blir ÅF Pöyry att bli en mer komplett leverantör av ingenjörs- och designlösningar inom alla försvarsområden. Det hävdar Jonas Gustavsson, VD och koncernchef för ÅF Pöyry.
- Så är det, tillsammans stärka vårt erbjudande och öka tillväxten inom detta segment, säger han.
Cervino grundades 2013 och erbjuder konsulttjänster riktade till försvars-, flyg- och transportindustrin. Företaget arbetar med operativa och underhållsrelaterade system och erbjuder projektledning, processinnovation och support för övergång till digital teknik.

Bolaget man köper har en årlig omsättning på cirka 40 miljoner kronor och har 22 anställda i Stockholm, Göteborg och Oslo. Cervino kommer att konsolideras inom ÅF Pöyry från och med den 1 november 2019.
– Samgåendet med ÅF Pöyry innebär ökade kompetens- och karriärmöjligheter för våra medarbetare, samtidigt som vi kan erbjuda våra kunder ökad leveranskapacitet och redundans, säger Fredrik Ekstrand, VD för Cervino Consulting.

Blir en mer komplett leverantör
ÅF Pöyry är redan som det är idag en av Sveriges ledande tjänsteleverantör mot svenska försvarssektorn. Med förvärvet kommer konsulten att bli en ännu mer komplett leverantör inom alla försvarsområden; dessutom stärker ÅF Pöyry sitt erbjudande inom civil luftfart och transportsektorn.
– Förvärvet kommer att stärka vår position som komplett leverantör av ingenjörs- och designlösningar på den svenska försvarsmarknaden. Vi ser fram emot att välkomna Cervino för att tillsammans stärka vårt erbjudande och öka tillväxten inom detta segment, säger Jonas Gustavsson, VD och koncernchef för ÅF Pöyry

Vilka är Cervinos specialiteter?  
Här är ett antal exempel på vad man mer detaljerat kan erbjuda:
* Projekthantering och ändringshantering – bolaget erbjuder projektledare med branschspecifik kunskap och med förmågan att leda större projekt eller program.
* Processinnovation och digital transformation – bolaget har tagit fram en intressant metodik med en strukturerad vinkel för att etablera nya processer inom alla områden inom verksamheten.
* MRO-programval – ett viktigt område inom gebitet där man utvecklat erfarenhet och metodik för att välja rätt MRO-programvara (underhåll) för att förbättra affärerna.
* Affärsintelligens – Cervino Business Intelligence och data warehousing-lösningen består av en Microsoft Business intelligence-programvara som är integrerad i din specifika MRO-programvara
* Testhantering  – förinstallerade testpaket för MRO-systemimplementeringar och uppgraderingar.
* Support vid versionsuppgradering – här har man en rad produkter för att säkerställa en framgångsrik uppgradering trots tidsbegränsning
* Logistikoptimering – på detta område säger man sig ha, ”ett annat perspektiv som dramatiskt kommer att sänka kostnaderna”.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title