Annons

Affärsanalys i realtid: Rekordsnabb implementering av SAP S/4 HANA på svenskt läkemedelsföretag

SAP-partnern Implema har uppgraderat läkemedelsföretaget Moberg Pharmas SAP ERP-system. Istället för denna äldre lösning har Moberg Pharma satsat på SAP S/4 HANA.
- Med SAP S/4HANA är vi trygga med att vi har en framtidssäker digital plattform som vi kan fortsätta växa med och där vi snabbt kan analysera våra marknaders behov och förändringar i realtid. Vi är mycket nöjda med att Implema kunde införa ett avancerat affärssystem från SAP så snabbt och under budget, säger Mark Beveridge, VP Finance på Moberg Pharma.

Som vanligt när det gäller Implema och SAP-implementationer har det gått undan. På under tio veckor har manmed hjälp av företagets metodik Implema Way fått det hela på plats. Projektet kom även i mål under budget, när systemet gick live i slutet av 2018.
Implema hanterar också driften från företagets driftcenter i Örebro.

Utnyttjar SAPs Analytics Cloud. Moberg Pharma är ett snabbt växande svenskt läkemedelsföretag som kommersialiserar egenutvecklade, förvärvade och licensierade produkter på den globala marknaden. Nuvarande produkter är receptfria och säljs i egen regi i USA samt via distributörer i fler än 30 länder.
Uppgraderingen av SAP ERP till S/4HANA ger bland annat bolaget tillgång till ny avancerad funktionalitet för affärsanalys genom SAP Analytics Cloud. Med hjälp av ”HANA-databasen” kan stora datamängder analyseras live direkt mot affärssystemet, vilket gör det möjligt att snabbt skapa prognoser och göra annan kritisk affärsanalys i realtid.
– Vi är glada över att kunna stödja Moberg Pharma på deras globala tillväxtresa. Vi ser att många SAP-kunder idag står inför en uppgradering till SAP S/4HANA och det känns bra att kunna visa att detta steg går att ta på ett snabbt och tryggt sätt. Vi ser också projektet som en bekräftelse på att Implemas kompetens och metodik passar väl inom Life Science, som är en av de branschvertikaler som växer snabbast hos oss, säger Jörgen Aronsson, VD på Implema.

Implema är SAPs ledande implementationspartner i Sverige och har fyra år i rad fått utmärkelsen SAP Business Partner of the Year. De flesta av Implemas kunder är idag medelstora till stora svenska företag med internationell verksamhet och bolag i flera länder.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title