Annons

AFFÄRSSYSTEM/ERP: Lockheed Martin satsar på SAP och RISE för flytt till S/4 HANA Cloud och vässat digitalt transformationsprogram

PLM&ERP News har tillsammans med ENGINEERING.com tidigare skildrat en av de viktigaste utvecklingslinjerna när det gäller PLM-bitarna hos utvecklaren av militära stridsflygplan, Lockheed Martin Aeronautics. Denna amerikanska militärsystem-jätte har på PLM-sidan valt att satsa på att stegvis gå över till Siemens Digital Industries Softwares Xcelerator-portfölj. Men det finns andra områden inom koncernen som också ska vässas med avseende på sin digitala arsenal, nu på affärssystem-sidan.
En stor global nyhet i detta är förra veckans besked att Lockheed Martin investerar stort i ledande affärsystemutvecklarens SAP RISE-lösning för att utöka företagets molnkapacitet och introducera de verktyg som behövs för att implementera kärnverksamhetsprocesser i hanterade FedRAMP-kompatibla molnmiljöer genom 1LMX-initiativet, Lockheed Martins (LM), OneLM Transformation Program. ”RISE with SAP” är SAPs erbjudande att hjälpa företag att uppnå effektfull innovation och affärstransformation genom att ta itu med verksamhetens hjärta – ERP.
1LMX är den branschledande affärs- och digitala transformationssatsningen som är en grund i strävan att förbättra Lockheed Martins ”snabbhet, smidighet, insikter och konkurrenskraft.” Bärande tanke här är att man genom att utnyttja data som en strategisk tillgång, möjliggör ett modellbaserat företag som spänner över hela produktvärdekedjan, och effektivisera system och processer för att både växa och driva verksamheten. På sista raden vill man ge Lockheed Martin verktygen som krävs för att skapa en mer motståndskraftig, säker och moderniserad leveranskedja för landets försvarsindustriella bas.
I pressmaterialet hävdas vidare att, ”SAP Business Technology Platform (SAP BTP) kommer att ge Lockheed Martin en säker innovationsplattform för att utveckla nya teknologier. SAP Analytics Cloud-lösningen kommer att förbättra dess strategiska datahantering och analysmål.”

Det här samarbetet är i sig ingen större nyhet. Lockheed Martin och SAP har varit partners på affärssystemsidan i ca 25 år. Men världen utvecklats som alla vet med en närmast våldsam dynamik just nu, inte minst genom molnets inträde och fortsatt växande betydelse. Genom att utnyttja RISE och SAP-lösningen hävdar man att företagets molnkapacitet utökas och dessutom introducerar man nu också de verktyg som behövs för att implementera kärnverksamhetsprocesser i hanterade FedRAMP-kompatibla molnmiljöer genom 1LMX-initiativet.

– Genom att utöka vårt partnerskap med SAP och genom att påskynda vår övergång till det säkra molnet kommer vi att kunna tillhandahålla den ökade hastigheten, smidigheten, säkerheten och motståndskraften som våra kunder behöver för att ligga steget före, summerar Lockheed Martins CIOP, Yvonne Hodge, SAP-satsningen.

Stärker Lockheed Martin både ifråga om molnkapacitet och säkerhet
– Genom att utnyttja SAPs branschexpertis, RISE med SAP-lösningen och styrkan och tillförlitligheten hos SAP S/4HANA, strävar Lockheed Martin efter att ytterligare stärka sin position som ett intelligent, hållbart företag i molnet samtidigt som man arbetar med kompromisslös säkerhet och support, kommenterade Scott Russell, ledamot av SAP SEs styrelse och ledare för Customer Success, SAP SE. Han fortsatte:
– Efter nästan 25 års partnerskap är vi stolta över att Lockheed Martin utnyttjar SAP-teknik för att ta itu med verkligt otroliga uppdrag – som att ta människor tillbaka till månen. Med det här tillkännagivandet ser de bortom månen, med en av de mest innovativa företagsaffärer och digitala transformationer som någonsin skapats, hand i hand med SAP.

”Möter snabbt växande hot”
Stora ord förstås, men Yvonne Hodge, senior VP för Enterprise Business and Digital Transformation och CIO, Lockheed Martin, håller också hon SAP-fanan högt:
– Våra kunder, inklusive det amerikanska försvarsdepartementet, möter snabbt växande hot, och de har gjort det till en prioritet att bli snabbare och smidigare utan att kompromissa med säkerheten. Genom att utöka vårt partnerskap med SAP och genom att påskynda vår övergång till det säkra molnet kommer vi att kunna tillhandahålla den ökade hastigheten, smidigheten, säkerheten och motståndskraften som våra kunder behöver för att ligga steget före.
Hon menar också att avtalet mellan parterna kommer vi att ge Lockheed Martin de verktyg som behövs för att kunna hantera produktpåverkan, medarbetarnas välbefinnande, resurseffektivitet och datasäkerhet närmare.
– Absolut är det så. Vi kommer att bli bättre på att växa och driva vår verksamhet och, viktigast av allt, vi kommer att vara väl positionerade för att förändra hur vi designar, köper, bygger och upprätthåller de produkter som är avgörande för säkerheten för USA och våra allierade.

Flyttar Lockheed Martins SAP ERP-system till S/4 HANA Cloud
I pressmaterialet noterar SAP i övrigt att bolaget med RISE kommer att kombinera de applikationer, plattformar, verktyg och tjänster som krävs för att möjliggöra affärsprocessinnovation för Lockheed Martin, identifiera effektivitetsvinster och stödja Lockheeds vision att tillhandahålla företagskompatibilitet som stöd för att möta behoven hos myndigheter, försvar och flygmarknader.
”RISE med SAP kommer att flytta företagets SAP ERP-system till SAP S/4HANA Cloud och kommer att avsevärt utöka Lockheed Martins användning av SaaS-produkter från SAP inom områdena affärsteknologiplattform, intelligenta utgifter, mänsklig erfarenhetshantering, digital leveranskedja och flera andra,” skriver man.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title