Annons

SAP- och Dynamics-specialisten Implema tar in riskkapitalbolag som huvudägare för att accelerera tillväxten

En av Sveriges skickligaste företag när det gäller snabba och effektiva implementationer av SAP- och Microsoft Dynamics ERP- och CRM-system är Implema. Nu under augusti har bolaget meddelat att man satsar på en ny fas i sin tillväxtresa genom ett samarbete med private equity-bolaget Litorina.
Bland annat har man tillsatt Lars Wollung som styrelseordförande och man hävdar att allmänt att, ”partnerskapet kommer att göra det möjligt för Implema att accelerera tillväxten genom att utöka sitt tjänsteutbud och stärka sin position som en långsiktig partner för digital transformation.”
Om Litorina ska sägas att det är ett svenskt private equity-bolag, ofta kallade riskkapitalbolag, med lång erfarenhet av att samarbeta med innovativa företag i Norden. Med denna affär tar Litorina en majoritetspost i Implema, medan Implemas tidigare huvudägare och anställda förblir betydande aktieägare.

En av dessa är Implemas VD, Jörgen Aronsson. Han konstaterade i ett uttalande kring affären att, ”timingen för partnerskapet med Litorina är idealisk, med efterfrågan på nya implementeringar av SAP och Microsoft Dynamics ERP-programvara starkare än någonsin.”
Han påpekar samtidigt att företag som redan har en modern plattform behöver hjälp med att skapa skräddarsydda tjänster och att dra nytta av den ständiga strömmen av ny teknik.
– Fokus på snabb och effektiv implementering, som är hörnstenen i Implemas implementeringsstrategi, har blivit en viktig framgångsfaktor i vår snabbt föränderliga värld. Omfattningen av vårt engagemang hos våra kunder ökar i takt med att företag söker tydlig vägledning i sin digitala transformation. För att skala och bredda våra tjänster har vi letat efter en partner som kan bidra med ny kompetens och ekonomiska resurser, sa Aronsson.

Inspirerande med Wollung som styrelseordförande
Att hitta rätt partner som delade Implemas värderingar var en viktig faktor i urvalsprocessen. Man sökte en lyhörd partner som kunde lyssna på både företagets och dess kunders behov. – Vi fick den här känslan från Litorina från första början. Litorinas stora nätverk av rådgivare imponerade också på oss. Att få Lars Wollung, med sitt rykte och branscherfarenhet som ordförande känns otroligt inspirerande, säger Jörgen Aronsson.
Lars Wollung har också en bakghrund som underbygger denna entusiasm. Han har dels en omfattande internationell branscherfarenhet, inklusive åtta år som VD för IT-konsultföretaget Acando och har dels även varit ordförande i affärssystemleverantören IFS.
– Implema är på en spännande resa med en strategi som passar perfekt in i den digitala transformation som pågår i näringslivet och samhället i stort. Jag står till hundra procent bakom företagets vision för nästa steg i företagets utveckling och jag är glad över att vara ombord, kommenterade Wollung och tillade: ”Med Litorina som partner och mer kapital i ryggen kommer Implema att kunna implementera sin strategi snabbare och mer effektivt. Jag är glad över att vara del av den resan.”

”Unik företagskultur,” säger Litorina-partner
Från riskkapitalbolagets sida kommenterade Magnus Ressel, partner på Litorina, inträdet som majoritetsägare av Implema att företaget har bevakat IT-sektorn och branschen för implementering av affärssystem under en tid, vilket ledde fram till denna satsning.
– Vi tror starkt på affärssystem och digitalisering, och när vi ser framåt ser vi en hel del potential för Implema. Deras vision och ambition att bli en nyckelpartner för kunder i deras digitala transformationsresor kommer vid exakt rätt tidpunkt. Bolaget har en unik och särpräglad företagskultur, engagerade och mycket kompetenta medarbetare och starka kundrelationer – allt bidrar till den framgångsrika resa Implema har upplevt hittills. På Litorina hjälper vi företag att utveckla nya sätt att arbeta mot tillväxt samtidigt som vi värnar om det som varit framgångsrikt hittills.”

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title