Annons

ERP: Dansk IT-konsult lägger halvmiljardbud på iStone

Danska börsnoterade IT-bolaget (OMX), Columbus, lägger ett villkorat bud på 100 % av aktierna i svenska ERP-konsulten iStone. Den svenska IT-konsulten, som fokuserar på system från SAP, Microsoft Dynamics och Infor M3, har fler än 600 medarbetare i 12 länder. Förutom affärssystem skapar iStone lösningar inom e-handel och Commerce, Business Intelligence och CRM.
Styrelsen för iStone har rekommenderat aktieägarna att anta budet, med den 2 januari 2018 som sista dag för acceptans. Det slutliga priset är i dagsläget inte helt klart, men lär kunna ligga runt halvmiljarden kronor.
- Vi ser fram emot att få välkomna iStones kompetenta medarbetare. Tillsammans blir vi marknadsledande i Norden och en global spelare att räkna med. Jag ser fram emot hur vi tillsammans kan skapa värde för våra kunder och hjälpa dem i deras digitala transformation, säger Thomas Honoré som är CEO och President för Columbus.

Vilka är Columbus? Först och främst ska konstateras att de inte funnits på den svenska marknaden hittills.  Bolaget är listat på OMX och har 1300 medarbetare globalt. Man beskriver sig självt som, ”experter på att utveckla och leverera digitala affärsapplikationer som hjälper deras kunder i den digitala transformationen”. Man agerar vidare främst inom retail-, livsmedels-, och tillverkningsindustrierna, där man har mer än 25 års erfarenhet. Columbus har kontor i 10 länder och partners runtom i hela världen.

Kombinationen blir en av marknadsledarna i Norden. Om nu förvärvet går igenom, vilket mycket talar för, tar man alltså steget in på den svenska marknaden och tar på samma gång en marknadsledande position inom affärskritiska system och IT-lösningar i utvalda branscher i Norden. Utöver att Columbus och iStone har ett gemensamt branschfokus på tillverkande industri, livsmedel, retail och distribution bidrar iStone med en marknadsledande position inom affärssystem för svenska tillverkande bolag.
Tillsammans med Columbus erbjudande av branschlösningar för tillverkande bolag, öppnar det möjligheter för iStone att skapa ytterligare värde för sina befintliga och nya kunder.

– iStone och Columbus matchar varandra både kultur- och affärsmässigt, och jag ser fram emot att realisera de möjligheter vi kan skapa för våra medarbetare, kunder och partners, säger iStones CEO Markus Jakobson.

Förvärvet av iStone förändrar spelplanen väsentligt för Columbus, som på ett bräde ökar sin omsättning med 50 %, vilket är helt i linje med Columbus vision om att bli en global, strategisk partner som leder sina kunder i deras digitala transformation.

Största oberoende partnern för Infor M3. På mjukvarusidan kan konstateras att iStone är den största, oberoende partnern till Infor M3 globalt och samtidigt en ledande leverantör av lösningar inom Microsoft, e-handel och SAP. I kombination med befintliga marknadsledande kompetenser och lösningar inom Microsoft innebär det att Columbus expanderar inom teknisk kompetens och kommer attrahera en bredare marknad.

– Vi ser fram emot att bli en global spelare tillsammans med Columbus. iStone och Columbus matchar varandra både kultur- och affärsmässigt, och jag ser fram emot att realisera de möjligheter vi kan skapa för våra medarbetare, kunder och partners, säger iStones CEO Markus Jakobson.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title