Annons

ERP: Stort fokus på AI från SAP-chefen under Sapphire 2023 – ”En vision om en framtidssäkrad verksamhet i en ny tidsålder”

När SAP idag avslutar sitt stora globala event SAP Sapphire 2023 i Orlando, Florida, presenterar SAP en rad AI-relaterade nyheter och samarbeten. Med tanke på den plats AI-diskussionen och utvecklingen tagit sedan framför allt Chat GTP-lanseringen är detta fokus knappast märkligt. För SAPs del konstaterade CEO, Christian Klein att i en värld som präglas av IT-tekniskt häftigt nyskapande kapabiliteter, nya och förändrade regelverk och kompetensbrist så måste denna världens ledande mjukvaruutvecklare av affärssystem snabbt kunna svara upp mot kraven med lösningar. Det är naturligt att man i dessa situationer vänder sig till oss på SAP, sa Klein och pekade bl a när det gäller just AI på att SAP Business AI nu kan användas i hela organisationen för att till exempel skapa personanpassade kundinteraktioner, förbättra inköpen, utveckla talanger och hantera osäkra faktorer i omvärlden. Han fortsatte:
– De nyheter som vi presenterat på SAP Sapphire bygger också på vår långa erfarenhet av att utveckla banbrytande företagslösningar och årtionden av bransch- och processkunnande. Vi vill att kunderna ska kunna utvecklas – både i dag och i framtiden.
I SAPs molnbaserade affärssystem ingår nu också en rad nya AI-baserade funktioner som hjälper team att enkelt förutse och hantera förändringar, vilket leder till bättre synlighet, produktivitet och resultat.

AI-utvecklingen går snabbt och företag behöver vara flexibla för att förbli konkurrenskraftiga i ett ständigt föränderligt landskap.

SAP-samarbete med Microsoft
SAP använder också styrkan i sitt stora ekosystem för att gynna kunderna. I måndags, den 15 maj, presenterades nästa steg i SAPs pågående samarbete med Microsoft där man genom att använda det senaste inom företagsanpassad generativ AI-innovation hjälper kunderna att lösa sina mest grundläggande affärsutmaningar.
SAP och Microsoft kommer att integrera SAP SuccessFactors-lösningar med Microsoft 365 Copilot och Copilot i Viva Learning, samt Microsofts Azure OpenAI Service för att få tillgång till kraftfulla språkmodeller som analyserar och genererar naturligt språk. Integrationerna kommer att göra det möjligt att skapa nya upplevelser som är utformade för att förbättra hur organisationer hittar, behåller och utbildar sina medarbetare.

AI-funktioner i molnet – SAP S/4HANA Cloud
Annat under eventet handlade om att SAP Business AI kan hjälpa finansteam att kontrollera kostnader och minska risker, till exempel genom att de snabbt kan identifiera och reagera på attitydförändringar hos kunderna. De nya SAP Business AI-funktionerna, ”intelligent collections”, är tillgängliga i dag i SAP S/4HANA Cloud. Det hjälper ekonomiavdelningen att förutse risken för försenade fakturabetalningar och bättre prioritera vilka kunder som behöver uppföljning.
Men SAP Business AI används också för att säljteam ska kunna tillbringa mer tid med sina kunder. Med ”sales order auto-completion”, en kommande funktion i SAP S/4HANA Cloud, kan komplexa försäljningsorder kompletteras automatiskt. Det gör att säljarna slipper mata in order manuellt och att orderhanteringen går snabbare. Denna funktion kommer att bli tillgänglig senare i år.

AI för att optimera lager
Med SAP Business AI kan alla försörjningskedjor bli mer motståndskraftiga genom att kunderna kan förutsäga, förbereda sig för och på lämpligt sätt svara på snabbt föränderliga krav. En nyhet är att SAP Extended Warehouse Management nu får en funktion för ”intelligent sloting” som använder AI för att föreslå hur man optimerar sina lager och processer för lagerpåfyllning – allt baserat på en produkts egenskaper, efterfrågan eller prognoser.

Generativ AI används nu också i SAP Transportation Management. Den bygger på SAPs lösning för dokumenthantering tillsammans med generativ AI och hjälper kunder inom fordons- och tillverkningssektorerna att få mer noggranna fraktorderleveranser. Generativ AI gör det inte bara möjligt att automatisera manuella kontroller av varumottagningar och följesedlar, utan även att snabbare få lönsamhet utan att behöva investera i separat utbildningsdata eller dokumentmallar. Funktionen blir tillgänglig under fjärde kvartalet 2023.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title