Annons

Affärssystemkonsulten Exsitec satsar på börsnotering med Hagströmer som storägare

Linköpingsbolaget Exsitec – en konsult inom affärssystem och beslutsstöd - kliver in på börsen och handelsplatsen First North. Bolagets, som vuxit snabbt de senaste åren och framför allt riktar verksamheten mot medelstora företag, har släppt ett erbjudande som omfattar 2.000.000 aktier i Exsitec, varav 1.500.000 nyemitteras och 500 000 utgörs av befintliga aktier. Värdet per aktie landar därmed på 35 kronor styck och hela bolaget värderas till ca 357 miljoner.
Bolagets största ägare Standout Capital I och i samband med noteringen går den kände finansmannen Sven Hagströmers noterade investmentbolag Creades in som ny storägare i bolaget genom att köpa köper 6,1 procent av aktierna.
- Idén om notering av vår aktie på en publik marknad har vi burit med oss under en lång tid. När vi nu nått en omsättning om över 275 miljoner kronor på rullande 12 månader, med ett EBITA-resultat på över 40 miljoner och med en stor och ökande andel återkommande intäkter anser vi att vi är mogna att ta steget, säger Exsitec-chefen, Johan Kallblad.

Till affären hör vidare att Creades, Cliens Småbolag och Syringa Capital har åtagit sig att, förutsatt vissa villkor, totalt köpa aktier i i enlighet med bolagserbjudandet för sammanlagt 45,1 miljoner kronor, motsvarande cirka 64,0 procent av aktierna. Styrelsen har upprättat ett prospekt som nu också godkänts och registrerats av Finansinspektionen.

Fortsatt växande digitalisering viktigt skäl till satsningen
Hur ser det då ut när det gäller den ”tekniska” bakgrunden till Exsitecs beslut att satsa på börsen? Ja, bolagschefen Kallblad, pekar framför allt på den potential som hänger ihop med dn globala och lokala digitaliseringstrenden.
– Så är det, säger han. Digitalisering av företags affärsprocesser är fortsatt av hög prioritet för våra kunder och vi vill ge nya investerare chansen att vara en del av fortsättningen av vår resa. Vi tror vi kan lyfta oss ytterligare genom att ha tillgång till kapitalmarknaden och de krav på professionalism och transparens som det innebär att vara ett noterat bolag.
Erik Penser Bank är finansiell rådgivare och emissionsinstitut i samband med noteringserbjudandet.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title