Annons

Affärssystemutvecklaren Monitor tog hem fint tyskt pris – blev årets ERP-system

I en pressrelease berättar bolaget att tävlingen man deltog i enkelt beskrivet går ut på att alla deltagande ERP-system rankas utifrån ett antal olika kriterier. De som når upp till en viss nivå får sedan delta i finalen och presentera sina system inför en jury bestående av konsulter, forskare och media-representanter inom ERP-branschen. Ett fåtal av de som ansöker till tävlingen tar sig till den prestigefyllda finalen.
Monitors affärsutvecklingschef Jonas Persson var på plats i Potsdam på onsdagen. Det finns flera förklaringar till varför Monitor vann i sin kategori, enligt honom.
– Vi tog den här segern på grund av råstyrka i programmet. Det här är ett skönt kvitto på att produkten i sig håller en väldigt hög standard, säger han.

Anpassat för den tyska marknaden
Juryn imponerades särskilt av hur väl Monitor G5 är anpassat för den tyska marknaden (med mjukvarucertifiering enligt IDW PS 880), men också för arbetet med hållbarhet, där Monitor utvecklar nya sätt för tillverkande företag att jobba med miljövänligare tillverkning.

     Lösningens hållbarhetssatsning står i huvudsak på två ben:

  • Dels handlar det om att möjliggöra för ett företag att mäta mängden CO2 som produceras, på komponentnivå. Det vill säga för alla ingående delar i en produkt. Till exempel kommer man kunna välja leverantör baserat på vem som kan erbjuda lägst miljöpåverkan för en viss artikel. Man ska även kunna mäta och jämföra miljöpåverkan utifrån vilka interna lösningar som används för själva tillverkningen såväl som logistiken.
  • Det andra benet inom hållbarhet bygger på att möjliggöra för planering av tillverkning utifrån ett cirkulärt perspektiv. Det innebär till exempel att tillverkningsprocessen för en viss produkt kan börja med nedmontering av en annan produkt som redan har fullgjort sin livscykel. Ett arbetssätt som kommer bli allt vanligare i takt med att fler och fler baserar sin produktion på återvinning och ”upcycling”.

 – Hela världen söker lösningar på klimatfrågan. Vi inser att ett ERP-system har den infrastruktur på plats som behövs för att på ett väldigt effektivt sätt mäta hur stort avtryck produktionen har på miljön, säger Jonas Persson.
Den anrika tävlingen bjuder på tuff konkurrens för de deltagande affärssystemsleverantörerna. I år var det endast Monitor G5 och det tyska systemet ABAS ERP som tog sig vidare till final i kategorin ERP-system för tillverkande företag, där Monitor G5 slutade på första plats.

Vad innebär det här för Monitor i Tyskland?
– Det betyder väldigt mycket. Framför allt att vi blir synliga på ett helt nytt sätt. Det märkte vi när vi pratade med folk på plats efter prisutdelningen, att detta blev en ögonöppnare för många som inte kände till oss tidigare, säger Jonas Persson.
Han menar vidare att utmärkelsen är ett styrkebesked på en marknad där det gör avtryck att visa upp mätbara resultat.      – Det finns så otroligt många olika leverantörer att välja på. Det här hjälper oss att visa att vi är bäst på det här området.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title