Annons

AKADEMISKT: Nya International Mechanical Engineering lockar studenter till Högskolan Väst

Big data, additiv tillverkning, elfordon, lättviktskomponenter och avancerade material är områden som blir alltmer betydelsefulla för nya maskiningenjörer. Dagens ingenjörer behöver kunskap om tillverkningsprocesser, materialvetenskap, robotik och automation, elfordon och supply chain management. En sådan bred utbildning är inte tillgänglig i traditionella program och därför är detta program speciellt.


HÖGMOTIVERADE STUDENTER
I veckan har studenterna börjat anlända till Högskolan Väst och alla verkar positiva och spända inför terminsstarten. Romain, Ludovic, Julie, Canelle och Maxime är nya studenter och de kommer alla från Frankrike. Det är första gången de är i Sverige och stämningen är hög. De ser fram emot första föreläsningen och introduktionsdagarna på Högskolan Väst.
– Vi är väldigt motiverade och ser fram emot studierna på Högskolan Väst. Det är viktigt med en bra utbildning inför framtiden, säger Romain.
Alfiya från Turkiet är också ny student. Hon har just anlänt till Trollhättan och ser fram emot att börja på det nya programmet.
– Jag valde det här programmet för att jag vill bli en efterfrågad industriingenjör och jag tror att just Sverige och Högskolan Väst är bästa platsen att genomföra min plan på, säger hon.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title