Annons

ALM/Mjukvaruhantering: PTC köper Pure-systems och vässar Codebeamer-portföljens kapacitet

PTC förstärker sin portfölj på ALM-sidan (Application Lifecycle Management) och köper Pure-systems, som är en leverantör av hanteringslösningar för produkt- och mjukvaruvarianter. På användarsidan är tillverkningsföretag som utnyttjar Pure-systems ”pure::variants-lösning” ett bra exempel på hur man effektivt kan hantera olika varianter av mjukvaru- och systemtekniska tillgångar över sina produktkonfigurationer.
Pure-systems lösningar är nu sig ingen nyhet i PTC-miljön: redan sedan tidigare har PTC och Pure-systems samarbetat, och ”pure::variants” är redan integrerade med och kompletterar PTCs Codebeamer. Det senare är PTCs huvudlösning på ALM-området och Pure-systems lösningar kompletterar på liknande sätt PTCs PLM-plattform, Windchill.
PTCs avgående chef, Jim Heppelmann säger i en kommentar att man genom att addera Pure-systems stöder ”PTCs ledande position på den snabbt växande ALM-marknaden.” Dessutom tror han att köpet ytterligare kommer att driva på ALM-tillväxten och förbättra relationerna med kunder inom reglerade industrier som fordons-, flyg- och medicintekniska tillverkare – som alltmer prioriterar mjukvara i sina produktdesigner.
- Köpet av Pure-system lägger till viktig funktionalitet till vår ALM-svit som är avgörande för tillverkare runt om i världen, säger Heppelmann, och tillägger: "Tillverkare använder sig alltmer av mjukvara för att differentiera sina produkter och för att skapa olika versioner av sina dem för att möta alla kunders behov. I synnerhet biltillverkare, som investerar mycket i mjukvarudefinierade fordon, kräver tätt integrerade ALM- och variantbaserade lösningar för mjukvaruhantering för att planera och leverera de olika konfigurationerna som driver deras utbud av fordon. Vi tror att kombinationen av Codebeamer och Pure::variants positionerar PTC som en av de ledande leverantörerna av mjukvarukrav, konfiguration, testning och valideringslösningar på marknaden, kommenterar PTC-chefen köpet.

Danilo Beuche, CEO för Pure-systems, säger I en kommentar till förvärvet att köpet innebär en förstärkning av stödet till PTCs tillverkningskunders behov av hanteringslösningar för mjukvaruvarianter:
– Precis, och PTC delar vårt fokus på detta kritiska behov för företag som tillverkar komplexa, reglerade produkter och på vikten av ett öppet ekosystem. Vi är stolta över vad Pure-Systems-teamet har åstadkommit för våra kunder hittills, och vi är glada över att gå med i PTCs ALM-grupp.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title