Annons

Simulering & Analys: Altair fortsätter expansionen i Norden med att utse Addnodeägda Symetri till ny kanalpartner

Symetri är som sagt var stora i regionen Norden, med kontor i Danmark, Finland, Norge, Sverige, Irland, Storbritannien och USA.

Andreas Näsman, försäljningschef för Symetri MFG Sverige.

– På Symetri är vi mycket glada över att kunna erbjuda våra kunder Altairs förstklassiga simuleringslösningar och tjänster, säger Andreas Näsman, försäljningschef för Symetri MFG Sverige. Vi tror att samarbetet med Altair kommer att stärka våra kunders konkurrenskraft i framtiden.

Altair One-plattformen
Altair har som sagt blivit en av de ledande aktörerna på simulerings- och analysområdet de senaste åren och har på allvar utmanat branschledaren Ansys.

Altair har som sagt blivit en av de ledande aktörerna på simulerings- och analysområdet de senaste åren och har på allvar utmanat branschledare Ansys.
Bland det första man tänker på i samband med ”det nya Altair” är Altair One-plattformen. Dernna förenar åtkomst till mjukvaruverktyg, licenser och teknisk support i en enda miljö. Altairs kunder hittar här mjukvara för nedladdning, dokumentation, licenshantering, kunskapsbas, användarforum och även tillgång till nya webbapplikationer. Man skulle kunna beskriva den som en plattform där simuleringsteknologier och dataanalysverktyg möts med HPC-plattformen för beräkningarna i molnet.
Altair One fungerar också som en plattform för att arbeta i online-läge, där applikationerna körs i en fjärrmiljö; HPC-lösningar används i bakgrunden för att säkerställa tillräcklig datorprestanda och data hanteras i Altairs moln. Detta möjliggör enkelt lagarbete inom projektet utan att behöva utbyta data mellan stationära datorer.

Tilläggas kan att Altair nu även utvecklar webbapplikationer direkt för Altair One-plattformen. Dessa lösningar drar nytta av alla fördelar med Altairs molnplattform. Detta tillvägagångssätt representeras av Material Data Center (databas med materialspecifikationer och modeller för olika CAE-lösare), DesignAI (lösning som kombinerar CAE-simulering med datadrivet tillvägagångssätt).
Apropå artificiell intelligens kan denna och maskininlärningen som tillämpas i Altair DesignAI komplettera klassiska CAE-analyser och snabbt förbereda parametriska studier, såsom känslighets- eller vad-om-analyser. Allt utan behov av tidskrävande simuleringar för alla kombinationer av parametervärden.
Men det finns förstås mer.

Tillgång till Simulation 2022-plattformen
Bland de teknologier Symetri nu får in i bolaget via det nya partneravtalet finns bl a den så sent som i april 2022 lanserade uppgraderingen av Simulation 2022-plattformen.  Det handlar här om ett brett grepp kring simulering och analys, med fokus på nästa generations trådlösa uppkopplingar, arkitektur, teknik och konstruktion (AEC), såväl som funktioner för kretskort och elektronisk design. Sånt är synnerligen rätt idag och viktigt i en tid när elektroniken firar stora triumfer vid sidan av mjukvaru-innehållet i de flesta produkter.
Releasen innehåller också en stor mängd uppdateringar av Altairs traditionella lösningar. Vi hittar en rad intressanta nya funktioner och egenskaper som breddar, stärker och ytterligare specialiserar Altairs omfattande lösningar för simuleringar, som vi ska titta lite närmare på i artikeln.
Bolagets tekniske chef, CTO, Sam Mahalingam, menar att bolaget med releasen av Simulation 2022, ”fortsätter sin tradition att leda inom beräkningsvetenskap och artificiell intelligens”.
– Genom att lägga till fler funktioner, verktyg, gränssnitt och arbetsflöden som låter användaren arbeta snabbare och mer effektivt möjliggör vi en bättre och mer hållbar framtid. Bättre simuleringar ger bättre, smartare produkter och vi är stolta över att ligga i framkanten och driva utvecklingen, säger Mahalingham.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title