Annons

ALTAIR graderar upp HPCWorks: ”Lägg tid på konstruktivt utvecklingsarbete istället för komplicerade HPC-verktyg”

Simulerings- och analys-spelaren Altair är inte bara en framstående aktör på CAE och AI-området. Bolaget är också spetsigt när det gäller HPC, High-Performance Computing. Detta ligger historiskt sett också mitt i spåret av det behov av processorkraft, som alltid omgärdat simulerings- och även AI-området. Dessa bitar, framför allt simulering och analys, är kort sagt mycket krävande när det gäller processorkraft, relaterat till synnerligen stora volymer data som ska köras igenom och hanteras så fort som möjligt för att inte skapa onödiga flaskhalsar. Detta givet, har den amerikanska CAE-utvecklaren också utvecklat hög HPC-kompetens, vilket mjukvaran HPC Works är en spegling av.
Därför är det intressant att Altair nu lanserar viktiga uppgraderingar för denna sin högpresterande databehandlings- (HPC) och molnplattform. De nya och de uppgraderade verktygen och integrationerna i HPCWorks inkluderar en AI-driven användarportal, nästa generations systemlösningar för distribuerade arbetsflöden, avancerad HPC-övervakning och rapportering, och användarvänlig skalning till molntjänster.
- Med HPCWorks utvecklar vi vår portfölj av HPC-lösningar och ger organisationer förutsättningar för accelererad innovation genom förenklad hantering av resurser, arbetsbelastning, arbetsflöden och rapportering, kommenterar Sam Mahalingam, CTO på Altair de nya uppgraderingarna. Han tillägger: "Vårt mål är att göra det enkelt för användare att utnyttja dagens teknik så att de kan fokusera på verksamhetskritiskt arbete, istället för att lägga tid på komplicerade verktyg."
Hur ser nyheterna ut mer i detalj? Läs mer om detaljer nedan ifråga om hur man vässat Altair Access, Altair Liquid Scheduling, Insight Pro, PBS Professional och Altair One.

Ökad produktivitet med hjälp av AI
Altair Access  inkluderar numera ett AI-baserat verktyg i Altair HPCWorks som används för övervaka och köa jobb som ska köra på stora datorkluster. Verktyget använder sig av historisk dataanalys, schemaläggning av tidigare simuleringar samt datautvinning från filer för att förutsäga beteenden och ge uppskattningar på systemkrav för minneslagring och tidsåtgång. Verktyget lär sig systematiskt nya saker baserat på vilken data som matas in. Altair Access tillhandahåller uppskattad tidsåtgång i Altair PBS Professional för att optimera schemaläggning, vilket ökar produktiviteten med 10–15 procent.

Schemaläggning av simuleringar för HPC
Inkluderat i Altair HPCWorks finns även Altair Liquid Scheduling för PBS Professional, som möjliggör distribution över flera befintliga datorkluster vilket ger snabb uppskalning och optimalt utnyttjande av nästa generations superdatorer. Liquid Scheduling är en kraftfull, flexibel HPC-funktion som uppfyller kraven från distribuerade arbetsflöden, vilket säkerställer effektiviteten mellan olika kluster och platser, för att eliminera silos och få en tydlig översikt på vilka resurser som utnyttjas. National Supercomputing Center (NSCC) i Singapore är en viktig utvecklingspartner för Liquid Scheduling. De planerar att använda teknologin som en viktig komponent i sin framtida infrastruktur under 2024.

Intuitiv rapportering för HPC
Altair HPCWorks nya lösning för rapportering, Altair InsightPro, förenklar och effektiviserar HPC- och molnrapportering. Med sitt användarvänliga gränssnitt och intuitiva rapporter förenklar InsightPro datadrivna beslut på ett banbrytande sätt. Lösningen ger en bred, detaljerad insyn i HPC- och molnmiljöer, vilket möjliggör översikt av verksamhetskritisk data och rapportering från dagliga mätvärden inom organisationen. Administratörer får enkelt åtkomst till information för att ta snabba beslut som ökar effektiviteten och optimerar användningen. Öppen databasåtkomst gör det enkelt att ansluta InsightPro till sofistikerade lösningar för dataanalys, såsom Altair Panopticon och Altair RapidMiner för avancerad AI-analys.

Fullständig kontroll i molnet
PBS Professional är Altairs branschledande program för att hantera och schemalägga simuleringar och inkluderar numera direkt tillgång till Altair NavOps. Det gör att företag kan migrera beräkningsintensiva jobb till molnettjänster, med fullständig insyn. Med budgetfunktioner och tydlig överblick av kostnader ges användaren möjlighet till övervakning och kontroll för att minimera kostnaderna för molntjänster.

NavOps tillhandahåller ett samlat gränssnitt för att dynamiskt skala resurser i de mest populära molntjänsterna. Detta gör det möjligt att utnyttja moln-HPC för att påskynda högprioriterade simuleringar och samtidigt ha god översikt över budgeten. NavOps i PBS Professional erbjuder också ett användarvänligt GUI för den dagliga driften, samt ett omfattande kommandoradsverktyg (CLI) för IT-hantering; inklusive installation och konfiguration.

HPC med Altair One
Altair One är Altairs nya innovation inom molnlösningar. Den drivs av Altair HPCWorks, vilket gör det möjligt för team att sömlöst utforska HPC i molnet och lokalt. Användare kan enkelt skapa privata kluster i sina egna molnprenumerationer, komplett konfigurerade med Altair-applikationer, verktyg för effektiv HPC, samt utnyttja den senaste hårdvaran för CPU och GPU. Ge varje team kontroll över sin data i molnet med Altair Drive, ett sömlöst och intuitivt sätt att hantera arbetsflöden med integrerat 2D/3D-gränssnitt.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title