Annons

Amazon storsatsar på automotive: AWS i samarbete med Aurora kring autonomt

Huvudsyftet med AWS for Automotive är att föra samman nya och befintliga tjänster och lösningar från AWS, som redan idag används av tusentals aktörer i fordonsbranschen, för att förenkla insamling, analys och tillämpning av data inom alla områden – från prediktivt underhåll av fordon till simulerade scenarion för att förbättra AIn, artificiell intelligens för självkörande bilar.

DATA I REALTID
Den nya tjänst som lanserades under re: Invent 2021 blir del av paketet AWS IoT FleetWise, en tjänst som gör det enklare för tillverkare att samla in, omvandla och flytta fordonsdata till molnet – nästan i realtid. Datan kan sedan tillämpas för att diagnosticera enskilda fordon lika väl som att övervaka hela produktsegment för att hitta förbättringsmöjligheter, exempelvis för batteriprestanda i elbilar.
Under de senaste månaderna har AWS presenterat en rad samarbeten med fordonstillverkare och teknikutvecklare inom industrin, exempelvis BMW, Toyota, Lyft och Rivian. Under re:Invent offentliggjordes också ett djupgående partnerskap med Aurora. Företaget hamnade i rampljuset när man köpte upp hela Ubers interna utvecklingsavdelning för autonoma fordon 2020, och betraktas som en av de ledande utvecklarna av teknik inom området.
I mars 2021 inledde man också ett formellt partnerskap med Volvo Trucks kring självkörande lastbilar.

12 MILJONER SIMULERINGAR PER DAG
Med hjälp av AWS for Automotive räknar Aurora med att kraftigt kunna förstärka sin simulationskapacitet med målet att, innan årets slut, kunna köra fler än 12 miljoner komplexa körsimulationer per dag, och därmed snabbare kunna utveckla självkörande teknik även för tyngre fordon. Bland de komplexa simulationerna finns exempelvis scenarion där fordonen drabbas av oväntade händelser. Innan ett av Auroras autonoma fordon genomförde en riktig vänstersväng hade AI:n genomfört samma manöver virtuellt 2,3 miljoner gånger – och utsatts för exempelvis virtuella vägarbeten, utspringande hundar eller fotgängare som gick mot rött. Företagen har också släppt en video som visar hur simuleringarna ser ut.
– Auroras avancerade maskininlärning och storskaliga simulering är grunden för att utveckla vår teknik säkert och snabbt, och AWS levererar den höga prestanda vi behöver för att fortsätta framåt. Med sin praktiskt taget obegränsade kapacitet stöder AWS miljontals virtuella tester för att validera funktionerna hos Aurora Driver så att den på ett säkert sätt kan hantera ett otaligt antal oväntade händelser under verklig körning, säger Auroras CEO, Chris Urmson.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title