Annons

Amerikansk riskkapitalist köper loss svenskgrundat hotanalysföretag för 7,4 miljarder kronor

Amerikanska riskkapitalbolaget Insight Partners köper loss det svenskgrundade hotanalysföretaget Record Future för 7,4 miljarder kronor.
Record Future är idag världens största privata företag inom hotanalys med över 400 kunder på sin SaaS-plattform. Bolaget grundades av VDn Christopher Ahlberg och teknikchefen, Staffan Truvé, men har numera sitt huvudkontor i Boston. Dock finns man fortfarande kvar i Sverige, där stora delar av forskningen bedrivs i Göteborg. Här har man i dagsläget 60 anställda. Totalt har Recorded Future nära 500 anställda i, förutom Boston och Göteborg, kontor i London, Singapore och Tokyo.

Recorded Future har sett en kraftfull organisk tillväxt under de senaste 10 åren. Saken understöds av att hotanalys-marknaden fortsatt att expandera snabbt, med direkt inverkan på närliggande kategorier som säkerhetsoperationer, sårbarhetshantering och tredjepartsrisk.

Globalt investerar organisationer av alla storlekar årligen miljarder dollar för att möjliggöra effektiva säkerhetskontroller och -operationer inom dessa områden, och Recorded Future är väl positionerat för att utnyttja en mängd möjligheter.

Ett logiskt nästa steg
Christopher Ahlberg, VD, säger i ett uttalande att man redan under att antal år haft, ”förmånen att arbeta med Mike Triplett och teamet från Insight och dra nytta av deras klokskap, branschkunskaper och relationer.”
Han konstaterar vidare att dagens annonserade satsning är ett logiskt steg för Recorded Future för att möjliggöra den fulla potentialen av de möjligheter man ser framför sig.
– Denna utveckling av vårt förhållande kommer att göra det möjligt för Recorded Future att bättre tjäna sina nuvarande och framtida kunder eftersom vi utnyttjar den fulla potentialen i vår tekniska färdplan och positionerar vår programvara för att verkligen svara på några av de svåraste och unika utmaningar som vårt samhälle står inför, säger Ahlberg.

Bekämpar illasinnade aktörer
Mike Triplett, VD för Insight, tillägger:
– Insights förnyade investering är ett bevis för styrkan i den vision och riktning som man har i Recorded Futures ledningsgrupp. De ser en värld där alla tillämpar insamling och analys i syfte för att minska risken, genom att ge kunderna den hotinformation som krävs för att förstå deras miljöer, hantera risker och bekämpa ”illasinnade” aktörer genom den samtidiga medvetenheten som uppnåtts från genomförandet av en säkerhetsstrategi med hot intelligens.

Ahlberg ser nu en spännande tid framför sig med det nu solida partnerskapet som grund för att bolagets produkter och programvaror ska kunna ta sig vidare till nästa nivå, ”för att bäst betjäna kunder, genom en strategi för att minska risken och möjliggöra affärsverksamhet för kunder runt om i världen.”
Han pekar bl a på att man levererar den enda kompletta hotanalys-lösningen som drivs av patenterad maskininlärning för att minska risken.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title