Annons

ANLÄGGNINGSDESIGN & SÄKERHET: Hexagon lanserar nya versionen av GT STRUDL

IT-stöd för konstruktion, byggande, drift och säkerhet av och i industrianläggningar är en tung poäng med de lösningar som tas fram inom Hexagons Asset Lifecycle Intelligence-division.
Bland flera mjukvaror som utvecklas för att exekvera detta finns GT STRUDL, som är en konstruktionsteknisk programvara för designlösningar i samband med utveckling och framtagning av olika sorters anläggningar, liksom hantering av komplexa scenarios i branscher som till exempel energi, sjöfart och infrastruktur. Framför allt säkerhetsaspekter och kontroll över att man når upp till de bestämmelser och regler som omgärdar olika typer av anläggningar är ett fokus.
Konstruktörer måste i detta exempelvis kunna hantera bärighetskrav när de använder stål och betong och följa gällande föreskrifter och bestämmelser. ASCE 7-22 koden är den senast publicerade versionen, men ingenjörer måste ofta fortfarande följa bestämmelserna i ASCE 7-16 eller ASCE 7-10. Med den nya versionen av programvaran kan de designa, utvärdera och rapportera konstruktionstekniska system, oavsett storlek, i enlighet med över 25 internationella strukturella kod-standarder
– Den nya versionen inkluderar också uppdaterade interna verktyg, har utökad integration med populära konstruktionsprogram, samt mer funktionalitet, vilket gör lösningen mer användarvänlig än någonsin tidigare, summerar Ravindra Ozarker, senior produktägare på Hexagon.

Bland de över 25 internationella strukturella kod-standarder som finns kan man inom ramen för GT STRUDL hantera bland annat:
• ASCE-7, med möjlighet att generera vindlaster i öppna och slutna strukturer (inklusive sluttande tak)
• AISC Code, med möjligheten att jobba med flera versioner och att återanvända samma fil för omarbetning
• Stöd för kärnkraftskoder, inklusive N690.

Exempel på gränssnittet i STRUDL GT – kabelmodell.

Vidare är den nya versionen är fullt integrerad med Smart 3D, ISIP, CAESAR II, CADWorx Structure, Dimensional Solutions MAT 3D, samt SDS/2.
– Nya versionen av GT STRUDL har utvecklats för att hjälpa konstruktörer leverera oslagbar säkerhet inom en rad viktiga branscher. Programvaran hjälper dem förbättra precision och tillförlitlighet i strukturella system och se till att alla föreskrifter och bestämmelser följs. Den förbättrar även samarbetet mellan byggnadsingenjörer, designers och konstruktörer som räknar på stress i rör, säger Ravindra Ozarker.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title