Annons

CAE: Från fyra dagar till en timme när RFS standardiserar med ANSYS-lösningar

Från fyra dagar till en timme – tidsvinsterna kan bli stora om man satsar på rätt verktyg till rätt simulering. När de avancerade 5G-antenner som introducerats av Radio Frequency Systems (RFS)  snart kommer snart att knyta samman människor, maskiner och apparater pålitligare och snabbare sker det med hjälp av CAE-spelaren ANSYS lösningar.
ANSYS simuleringslösningar gör att RFS tekniker kan få antennerna att nå marknaden snabbare och främjar den globala övergången till 5G.
- Vi gör satsningen för att snabba på utvecklingen av våra nästa generations antenner som är mycket tillförlitliga och som snart kommer att ge maximal trådlös 5G-täckning till konsumenter i hela världen, säger André Doll, teknikchef på RFS.

Antennkonstruktörerna måste uppfylla nästa generations 5G-standarder, följa en rad komplexa krav från operatörer och olika länder, samt integrera 4G- och 3G- arkitekturer från äldre system. Sammantaget innebär dessa specifikationer att det krävs hundratals olika ritningar för att bygga de hundratusentals antenner som sedan monteras i mobilmaster och på taket på byggnader, för att säkerställa maximal täckning för användare i hela världen. 
ANSYS ger RFS antennkonstruktörer möjlighet att snabbt ta fram ritningar till många olika frekvensband. Simuleringsautomation gör att det går snabbt att validera nya arkitekturer och minska antalet prototyper och mätningscykler.

Ett stort tekniskt steg
Med hjälp av ANSYS lösningar simulerar RFS i en otrolig hastighet och skala, och gör att konstruktörerna fullt ut kan dra nytta av och optimera 5G-antennernas prestanda.
– Att utveckla antennarkitekturen från 4G till 5G är ett stort tekniskt steg och ställer enorma krav på hårdvaruutvecklingen. Våra team strävar efter att ta fram nya ritningar snabbare än någonsin tidigare för att kunna garantera hög kvalitet på tjänsterna, den viktigaste faktorn i kommunikationssystem. RFS standardiserar med hjälp av ANSYS för att snabba på utvecklingen av våra nästa generations antenner som är mycket tillförlitliga och som snart kommer att ge maximal trådlös 5G-täckning till konsumenter i hela världen, säger André Doll, teknikchef på RFS.
– I samarbete med ANSYS utvecklar RFS 5G-antenner som kommer att möjliggöra global 5G-kommunikation, leverera unik hastighet och mer tillförlitlig uppkoppling för olika användningsområden, allt från smarta telefoner till självkörande bilar. ANSYS gör det effektivt och kostnadseffektivt för RFS att välja den optimala antennkonstruktionen, minska antalet fysiska prototyper och klarar dessutom de snäva tidsramarna för time-to-market, säger Sudhir Sharma, ”Global Industry Director” för hightech på ANSYS.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title