Annons

Aras kliver upp på Microsofts Azure-plattform med sin molnbaserade PLM-lösning Innovator

I den nyligen presenterade Forresters Wave-analysen kunde man notera att Aras PLM gjort comeback som en av de ledande PLM-utvecklarna på marknaden med sin lågkod-plattform Innovator. Man är därmed i fint sällskap i denna PLM-områdets ledarvåg, toppad i sin senaste upplaga, 1Q 2023, av Siemens PLM-lösning Teamcenter, marginellt före PTC’s Windchill, med lite större avstånd till Dassault Systemes 3DEXPERIENCE och så tillbaka i ”elitcirkeln” Aras Innovator PLM på en positioneringsmässig fjärdeplats.
Ett gott helhetsbetyg alltså till Innovator-plattformen, med höga betyg i grönt PLM-stöd, den digitala tråden och utökad BOM (Bill of Material) som toppar.
Allmänt ska sägas att Innovator idag är en fullvärdig brett kababel plattform med applikationer för att designa, bygga och driva komplexa produkter; en position som man inte tänker släppa. Snarare tvärtom, idag tillkännagav bolaget att Aras Enterprise SaaS nu är tillgängligt på Microsoft Azure Marketplace, en onlinebutik som tillhandahåller applikationer och tjänster för användning på Azure.
- Genom vår Microsoft-relation levererar vi utökade distributionsalternativ för våra kunder och gör det möjligt för dem att dra mer nytta av sina befintliga Microsoft Azure-avtal för att använda vårt SaaS-baserade erbjudande. Aras Enterprise SaaS har kraften att möta organisationers mest komplexa affärskrav, summerade Aras-chefen, Roque Martin.

Azure Marketplace är en onlinemarknad för att köpa och sälja molnlösningar som är certifierade för att köras på Azure. Genom denna marknadsplats kan företag som söker innovativa, molnbaserade lösningar koppla ihop sig med partners som har utvecklat lösningar som är redo att användas. Det är den allmänna, teknikplattforms-bakgrunden.

Det är inte svårt att hålla med om att det finns otvistiga värden som kommer med detta utbyggda distributionsalternativ. Aras kunder kan nu dra nytta av den produktiva och pålitliga Azure-molnplattformen, med strömlinjeformad distribution och hantering. Dessutom är Aras nu en Microsoft Cloud Partner.

En boost för tillgängligheten på framtidens PLM-lösningar
Analytikern CIMdatas chef, Peter Bilello, konstaterar i en kommentar till Aras Azur-kliv att man i takt med att molnbaserade PLM-lösningar vinner dragkraft på marknaden får en ordentlig boost ifråga om tillgänglighet på de möjliggörande teknologierna.
– Detta utvecklas avsevärt, säger Bilello. Aras Enterprise SaaS sätter också en ny standard för nästa generations PLM. Den erbjuder full PLM-funktionalitet som är lämplig för företag med komplexa produkter och ett högt designinnehåll – och det hela är fullt konfigurerbart utan begränsningar för de applikationer som kan utvecklas eller för den underliggande datamodellen.

Det är inte bara CIMdata eller Bilello som pekar på betydelsen av den tillväxt vi fått se för den digitala transformation och dess numera rätt rejäla fäste i molnmiljöerna, inte minst understött av de många pandemi-effekterna. Även analytiker som Gartner, Forrester och IDC har konkluderat att när den digitala transformationen tar fäste har PLM-flytten till molnet blivit en hög prioritet för många organisationer.

Klart är att Aras Enterprise SaaS är ett kapabelt, SaaS PLM-alternativ med bl a bra systemteknik och digitala tråden-funktionalitet.

Ett kapabelt och brett SaaS-alternativ
Hur det konkurrensmässigt påverkar läget med moln-PLM ska vi låta vara osagt, men klart är att Aras Enterprise SaaS är ett kapabelt, SaaS PLM-alternativ med systemteknik och digitala tråden-funktionalitet, allt i ett erbjudande.
I pressmaterialet hävdas vidare att Aras Enterprise SaaS är, ”byggt för att ge samma kraft, flexibilitet och öppenhet som sin on-premise-distribution, och tillåter organisationer att skräddarsy och bygga applikationer skräddarsydda för deras affärsbehov.”

”Oöverträffad flexibilitet,” säger Microsofts Azure-bas
Vad innebär lokaliseringen med Aras Enterprise SaaS levererat via Azure Marketplace?
– Tillgång till en branschledande PLM-lösning som ger oöverträffad flexibilitet och skalbarhet, säger Roque Martin. Ytterligare värde som kommer med Azure-investeringen genom att uppgraderingar levereras enligt schema, annat är att regel-efterlevnads-problem, risker elimineras med tillhörande ansvar för systematiska uppdateringar.
– Microsoft Azure Marketplace låter kunder över hela världen upptäcka, prova och distribuera programvarulösningar som är certifierade och optimerade för att köras på Azure. Azure Marketplace hjälper lösningar som Aras molnbaserade PLM att nå fler kunder och marknader, tillade Jake Zborowski, GM för Microsoft Azure Platform på Microsoft.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title