Annons

Atlas Copco köper tysk specialist inom FLYTBORRNING

Atlas Copco köper Klingel Joining Technologies. Företaget är specialiserat på flytborrningsteknik, en metodik som bland annat används inom fordonsindustrin. Klingel Joining omsätter drygt 80 miljoner kronor och är ett av Klingels tre divisioner. De 23 medarbetarna kommer att gå över till Atlas Copco.

Starkare sammanfogningar. Ett av de stora problemen i tillverkningsprocesser är att sammanfoga plåtar, rör eller tunnväggiga profiler i en enkel och kostnadseffektiv process. Det finns flera olika lösningar man kan använda sig av – påsvetsade muttrar och gängade insatser är exempel på hur man skapa starkare sammanfogningar. Men nackdelen med den här typen av tekniker är att de kräver flera steg i produktionen, inkluderat sånt som materialavverkning. Med termiska, eller värmebaserade, borrningar är det enklare.  Vid flytborrning, som är en termisk teknik, bildas en bussning från det överordnade materialet självt. Denna bussning ger plats för fler gängor och man får på sista raden möjlighet att få till en starkare sammanfogning.

Nya material stimulerar utvecklingen. Denna teknologi är alltså basen i vad Klingel Joining erbjuder och om allt går som planerat blir affären godkänd och klar under årets andra kvartal.

– Användningen av nya material har stimulerat utvecklingen och användningen av ett antal innovativa sammankopplingsmetoder, säger Henrik Elmin, affärsområdeschef Industrial Technique. Förvärvet kommer att bredda Atlas Copcos erbjudande i anslutande teknik och ge oss också tillgång till automatiserad skruv matutrustning och automationskompetens för bilindustrin.

 

Köpeskillingen är inte väsentlig i förhållande till Atlas Copcos marknadsvärde och avslöjas inte. Den nya verksamheten kommer att ingå i Atlas Copcos division Industrial Assembly Solutions inom affärsområdet Industrial Technique.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title