Annons

Autodesk introducerar ”lättviktiga” AutoCAD Web: Utökad funktionalitet utan att något behöver installeras

Med AutoCAD-webbplattformen kan man använda de välbekanta AutoCAD-ritverktygen, men online i ett förenklat gränssnitt. Den har till och med en kommando-rad.
Även om den inte har alla funktioner som i skrivbordsversionen, tillhandahåller den verktyg för att skapa, redigera, dokumentera och dela DWG-dokument.
Allt som behövs är en webbläsare som stöds och en internetanslutning. Man kan till exempel använda AutoCAD Web när man jobbar utanför arbetsplatsen och inte vill ta med sig sin huvudarbetsstation, utan behöver tillgång till ritningarna för referens, för att markera eller för att göra snabba edits.

Alla kan arbeta från samma källa


Vidare, man får åtkomst till sina ritningar genom att ansluta till de molnlagringsleverantörer som stöds. T ex från Autodesk Drive eller från andra molnlagringstjänster som stöds, typ OneDrive (och SharePoint), Box, Dropbox och Google Drive. Eftersom ritningarna lever i molnet arbetar alla från samma källa. Detta gör e-postmeddelanden överflödiga, liksom att man inte behöver en kopia när man inte är på plats på kontoret. Man kan dessutom använda det inbyggda uppladdnings-alternativet för att lägga till ritningar från sitt lokala system.
– Vi vet att de tunga ”lyften” fortfarande kommer att ske i AutoCAD, men när du behöver en lättviktslösning – av någon anledning – är AutoCAD-webbappen en bra sätt att utöka din AutoCAD-funktionalitet utan att behöva installera någonting, säger Leah E. Friedman i Autodesks AutoCAD-blogg.

Tillgängliga kärnkommandon
Hon konstarerar också att de tillgängliga kärnkommandona, inklusive 2D-ritningsverktyg för linjer, bågar, cirklar och andra, men också mer avancerade geometriverktyg som polylinjer (PLINES) finns tillgängliga.
– Använd ritningshjälpmedel, inklusive Object Snaps (OSNAPS) och polär spårning, för att exakt lokalisera objekten. Du kan göra ändringar med kommandon som flytta, kopiera, rotera, sträcka och med AutoCAD standard gGrips. Sviten med anteckningsfunktioner låter dig lägga till dimensioner, text, ledare och revideringsmoln. Använd Lagerhanteraren för att skapa, redigera och hantera lager. Om blockdefinitionen finns i ritningen kan du infoga ytterligare instanser. Om det finns externa referenser kommer de att vara synliga och användbara i applikationen.

Sammanfattningsvis, vad kan du göra med AutoCAD Web-appen?

  • Skapa och redigera ritningar med hjälp av AutoCAD-kommandon.
  • Visa, redigera, dela och spara ritningar.
  • Använd Trace för att säkert granska och lägga till feedback direkt till ritningen utan att ändra den befintliga ritningen.
  • Ta mått, lägg till mått, markera och kommentera dina ritningar.
  • Autodesk stöder AutoCAD Web på både Windows och Mac och kör appen på Google Chrome, Mozilla Firefox och webbläsaren Microsoft Edge.

Autodesk Drive är också ryggrad i andra AD-lösningar
Autodesk Drive är en molnlagrings-plattform utvecklad av Autodesk. Precis som med andra molnlösningar gör den det möjligt för individer och team av alla storlekar att spara, undersöka och samarbeta kring design- och ritningsinformation. Det är också ryggraden i andra Autodesks molnlösningar, som AutoCAD Mobile App som ansluter till molnlagring i realtid. Eftersom den cachar ritningar lokalt betyder det att man kommer åt ritningarna utan internetanslutning. Ändringar (som markeringar och kommentarer) synkroniseras när en internetanslutning har upprättats igen. Även om man kan rita och redigera geometri med appen, är dess syfte att skapa bryggan mellan kontoret och arbetsplatsen. Använd den här appen för att verifiera mätningar och göra korrekta bedömningar. Håll ritningarna uppdaterade genom att lägga till specifikationsuppdateringar, kommentarer och tagna bilder.

Autodesk har för avsikt att CAD- och icke-CAD-proffs ska använda AutoCAD-mobilappen. Den är tillgänglig för iOS, Android och Windows 10 mobila enheter. Med gratiskontot kan du ansluta molnlagring och se och mäta ritningar. Betalningsabonnemangsplanen lägger till möjligheten att skapa och redigera ritningar, dela, markera, kommentera och manipulera lager.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title