Annons

Autodesks partnerskap med ModuleWorks vässar CAM-prestandan på Fusion 360

Vi ska börja med att Fusion 360 är en molnbaserad mjukvaruplattform för 3D-modellering, CAD-, CAM-, CAE- och PCB-design (kretskort, Printer Circuit Boards). Poängen med lösningen är helhetsgreppet med verktyg för enhetliga arbetsflöden och en konsekvent användarupplevelse för produktdesign och tillverkning.

Högpresterande verktygsbanor
En integrerad del av plattformen är CAM-mjukvaran som genererar högpresterande, kollisionsfria verktygsbanor för fleraxlig fräsning och svarvning. Det är här ModuleWorks kommer in i bilden.
Bolaget är en komponentutvecklare för CAD- och CAM-industrin i allmänhet. Expertisen man besitter ligger på skapande av effektiva verktygsbanor och simulering. Detta har man drivit så långt att bolagets mjukvarukomponenter licensierats in av av majoriteten av de ledande CAM-utvecklarnas system. ModuleWorks 5-axliga lösningar och simuleringskapabiliteter har kort sagt använts globalt inom en rad industrier och CAM-lösningar för att bearbeta och tillverka komplexa delar.

Det nya partnerskapet ger Autodesk kontinuerlig tillgång till de avancerade algoritmerna för beräkning av verktygsvägar som utvecklats av CAD/CAM-specialisten ModuleWorks. Dessa komponenterna ska vara sömlöst integrerade i Fusion 360 och göra det möjligt för Fusion 360 att kontinuerligt utveckla prestanda, kvalitet och funktionalitet i sina digitala tillverkningsarbetsflöden, samtidigt som den behåller sin välbekanta användarupplevelse

Sömlös integration
Dr Yavuz Murtezaoglu, som är VD för ModuleWorks, påpekar att bolagets mjukvarukomponenter är designade för snabb och sömlös integration:
– Det är också onekligen spännande att se hur Autodesk använder vår teknik för att påskynda utvecklingen och driftsättningen av innovativa bearbetningslösningar. Vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete och framtida framsteg inom tekniken.  

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title