Annons

Autodesks nya Vault 2023.2: Modernare upplevelser, bättre insikter och vässade anslutningsmöjligheter

Autodesk har släppt en ny version av sitt PDM-system Autodesk Vault, 2023.2. Det handlar alltså om ett rollbaserat datahanteringsverktyg integrerat med CAD-lösningar som Inventor, AutoCAD Mechanical, AutoCAD Electrical, Autodesk Revit och Civil 3D. Poängen är att systemet stöder designteam i sånt som att spåra pågående arbete och upprätthålla versionskontroll i fleranvändarmiljöer. Med lösningen kan man organisera och återanvända design genom att konsolidera produktinformation och minska behovet av att återskapa design från grunden. Användare kan lagra och söka i både CAD-data, som Inventor-, DWG- och DWF-filer och icke-CAD-dokument, som Microsoft Word- och Microsoft Excel-filer.
I den nya 2023.2-version har man uppdaterat lösningen med verktygsförbättringar, vässad sökningsfunktion, förenklingar att ansluta sig som fjärranvändare och enklare sätt att ge feedback.
I en bloggpost skriver Autodesks Christa Prokos att, ”Vault-prenumeranter kan börja dra nytta av den nya funktionen direkt. Liksom med lanseringen av Vault 2023 och Vault 2023.1 tidigare i år, fortsätter Vault 2023.2 att leverera en mer modern, uppkopplad och insiktsfull upplevelse.”

Vault är alltså rollbaserat och sammanfattningsvis pekar Prokos på följande förbättringar man kan förvänta sig i de olika rollerna – de som skapar ritningarna och modellerna, administratörer och icke CAD-användande deltagare i utvecklingsprocesserna:

  • För ”authors”, de som skapar designen i Inventor och andra CAD-designverktyg, hjälper verktygstipsförbättringar dig att fokusera på det arbete du älskar.
  • För administratörer, vässar verktygsförbättringarna möjligheterna att se till att hela upplevelsen för designers/konstruktörer och andra är optimal för organisationen. Här kommer adminstratörs-inställningarna i nya Vaultens tunna klienter att göra det enklare för dig att ansluta fjärranvändare.
  • För deltagare som inte är CAD-användare ser man nu till att de har bättre sätt att ge feedback med förbättringarna av Vaults tunna klienter.

Vault 2023.2 – NÅGRA HÖJDPUNKTER

  • Tillgång till det Vault du behöver vid inloggning: Vault-användare kan nu välja vilket vault de vill ansluta till från inloggningssidan. Detta gör det snabbt och intuitivt enklare att komma åt vaultet man letar efter, istället för att använda en URL, som man gjorde tidigare. Deltagarna kommer att upptäcka att denna förmåga påskyndar arbetet.
  • Avancerade sökfunktioner med ett modernt gränssnitt: Nytt i Vault 2023.2 är att man har tagit tillbaka funktionerna ”Avancerad sökning”, tillsammans med ett modernt gränssnitt, för att ge en bättre användarupplevelse. Detta hjälper användarna att vara mer specifika om vad de söker efter.
    De produktivitetshöjande funktionerna inkluderar att söka arbetsytor till mappar och undermappar och spara den avancerade sökningen genom att bokmärka URLen.
  • Grundläggande sökförbättringar: Användare kan använda alternativet ”Hitta endast senaste versioner”, för att endast söka efter den senaste versionen av filen eller objekten. Det här alternativet fungerar tillsammans med administratörsinställningen ”Visa endast den senaste versionen av filen” ELLER ”Visa endast den senaste versionen av objektet.”

Om administratörsinställningen för att visa den senaste versionen av en enhet är avstängd, kommer användaren inte att ha alternativet ”Hitta endast senaste version” tillgängligt. Det här alternativet är också tillgängligt på fliken ”Avancerad sökning” i den tunna klienten.

Dessutom, nytt i Vaults tunna klient är: när en användare är i en filarbetsyta och inne i en mapp, har de möjlighet att söka endast i ”Aktuell mapp” och ”Inkludera undermappar” eller inte. Användaren kan söka i ”Aktuell mapp” genom att avmarkera alternativet ”Inkludera undermappar”. Observera att det här alternativet endast är tillgängligt på fliken ”Grundläggande sökning” i den tunna klienten.

  • Tillämpning av standardkolumner för administratör: Arkivadministratörer kan nu konfigurera obligatoriska kolumner och tillämpa samma för alla användare. När detta har genomförts kan användare som inte är administratörer ändra standardkolumnerna.

ALLMÄNNA FÖRBÄTTRINGAR
* Infoga Punch Tool från Vault
En allmän förbättring som designers/konstruktörer kommer att dra nytta av är tillägget av ”Punch Tool from Vault”, liknande funktionerna ”iFeature” och ”Place from Vault”. Användare kan inte välja ”Sheet Metal”-stämplar från Vault när de inte är i den lokala arbetsytan.

* Förbättringar av tunna klienter
Många förbättringar har gjorts för att göra den övergripande sökupplevelsen mer effektiv och intuitiv.

* Förbättrad sökning
Man kan använda följande sökfunktioner:

  • Leta upp filer och mappar i olika arbetsytor. Den aktuella arbetsytan väljs automatiskt när du klickar på sökfältet.Använd grundläggande sökning för att leta efter alla egenskaper som innehåller sökordet. Du kan utföra sökningen i den aktuella mappen och/eller inkludera undermappar eller bara hitta den senaste versionen av filen och objekten. Som standard är alternativet ”Inkludera undermappar” valt.
  • Använd Avancerad sökning för att skapa komplexa frågor med flera sökkriterier. Ett sökkriterium består av en egenskap, ett villkor och ett värde.
  • Spara den avancerade sökningen med önskade kriterier i ditt bokmärke i din webbläsare och återanvänd dem snabbt.
  • Använd expandera/komprimera i panelen Avancerad sökning för att visa/dölja sökparametrarna. Som standard är sökpanelen utökad.

* Ställ in standardkolumner
Som administratör kan du nu konfigurera de obligatoriska kolumnerna och tillämpa samma för alla användare. När det tillämpas kan icke-administratörer inte ändra standardkolumnerna.

* Välj Vault för att ansluta
Vault 2023.2 låter användaren se alla tillgängliga vault och välja vaultet man behöver ansluta till när man loggar in på den tunna klienten. Vaultets namn i webbadressen ändras när ett vault väljs. Man kan också ändra valv i Thin Client-gränssnittet efter att ha loggat in på Thin Client.

* Punch Tool från Vault (Inventor Vault-tillägg)
Ett nytt ”Punch Tool from Vault”-kommando läggs till på plåtfliken i Inventor. Det gör att du kan söka efter en 3D iFeature-form från valvet som ska infogas i plåtytan.

Plåtstansverktyg är iFeatures med extra attribut som skär enkla eller komplexa hålformer i ansiktet på din del, inklusive över en krök. Du måste ha en 2D-skiss med minst ett håls mittpunkt innan du använder kommandot Punch Tool från Vault.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title