Annons

AUTOMATION: Köpet som vässar ABBs portfölj för högpresterande industrirobotar

Codian Robotics ligger i Ede, Nederländerna och har 20 medarbetare globalt. Bolaget kommer att fortsätta bistå sina kunder direkt. Förvärvet signerades och genomfördes den 1 oktober 2020 och bägge parter har kommit överens om att inte offentliggöra några detaljer kring köpeskillingen.Codian Robotics teknologi och industriella expertis är ett perfekt komplement till de lösningar vi erbjuder livsmedels- och läkemedelsindustrin och för servicerobotar och logistik. Den stödjer också ABB:s maskincentrerade robotar, säger Sami Atiya.

ÖKAR CODIANS TILLVÄXTPOTENTIAL
Codian Robotics grundare, Freek Hartman, understryker i en kommentar värdet för bolaget att komma in under ABB-paraplyet.
– Under åren har vi utvecklat en omfattande produktportfölj, säger han och menar att tillväxtpotentialen inom ABB-sfären kommer att öka högst väsentligt för denna portfölj.
– Absolut, ABBs imponerande globala närvaro och industriella expertis kommer att hjälpa oss att göra våra produkter tillgängliga globalt.

Sami Atiya säger att ABB i framtiden i och med dagens annonserade köp kommer att kunna erbjuda sina kunder ett bredare utbud av deltarobotar och integrerade lösningar.

Till saken hör också att medan en majoritet av robotar som används inom livsmedelsindustrin inte är designade för att vidröra livsmedel, så inkluderar Codian Robotics portfölj en hygienisk design, som möjliggör en säker och öppen livsmedelsprocess och hantering.
– Det finns ett stort behov av plocknings- och placeringsrobotar som säkerställer höga hygienstandarder, ett behov som snabbats på genom Covid-19-pandemin. Våra kunder inom livsmedel, läkemedel och logistik är särskilt intresserade av den potential som automation ger, vilket möjliggör varuflöden att fortsätta fungera och samtidigt skydda medarbetarnas säkerhet, konstaterar ABBs Atiya.

BREDDAR UTBUDET AV DELTAROBOTAR
Sami Atiya säger också att ABB i framtiden med dagens annonserade köp kommer att kunna erbjuda sina kunder ett bredare utbud av deltarobotar och integrerade lösningar. Det bidrar till ABB:s maskincentrerade robotikstrategi som integrerar maskinautomation och robotkontroll i en och samma plattform.
Detta håller Hans Wimmer, chef för ABB:s Machine Automation-division och B&R (sedan 2017 en affärsenhet i ABB-koncernenen) med om:
– Med Codian Robotics förvärvar vi en av världens mest framgångsrika leverantörer av deltarobotar med en extraordinär meritlista inom maskinkonstruktionsbranschen. I framtiden kommer vi att kunna erbjuda våra kunder helt integrerade lösningar – globalt och för alla branscher.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title