Annons

AUTOMATION: PTC-partnern Rockwell kliver djupare in i molnet med köpet av Plex

Blake Moret, styrelseordförande och VD för Rockwell Automation, konstaterar att det annonserade förvärvet kommer att påskynda bolagets strategi för att leva upp Connected Enterprise-visionen:
– Det kommer att betyda snabbare väg till värde för våra kunder, när de i allt högre grad använder molnlösningar för att vässa sin kraft, smidighet och hållbarhet i verksamheterna, säger han och tillägger:
– Genom att kombinera Plex banbrytande molnteknik med vår, Rockwells, befintliga programvaruportfölj och domänexpertis kommer stora kundvärden att skapas. Förvärvet kommer också att påskynda vår mjukvaruutveckling och stärka våra årliga återkommande intäktsströmmar.

Blake Moret, styrelseordförande och VD för Rockwell Automation.

MOLNBASERADE TILLVERKNINGSSYSTEM KOMMER PÅ BRED FRONT
Till saken hör att ett växande dilemma för tillverkare är det akuta behovet av att öka produktionen och förbättra konkurrenskraften, samtidigt som effektiviteten och regelefterlevnaden ökar. Det betyder att företag i växande omfattning tar sikte på att uppgradera sina produktionssystem med moderna, molnbaserade tillverkningssystem för tillverkning. Dessa lösningar ska dessutom vara lätta att implementera, använda och underhålla. Här menar nu förre PTC-mannen, Brian Shepherd – relativt nytillträdd senior VP för ”Software and Controls” inom Rockwell – att Plexs plattform hjälper kunderna att koppla upp sig, automatisera, spåra och analysera sin verksamhet och kopplade försörjningskedjor.
– Rockwell tror på kraften i data och teknik för att förändra tillverkning och industriell verksamhet, säger han. Tillsammans med den avancerade kapaciteten för underhåll och förvaltning av tillgångar som tillhandahålls av vårt senaste Fiix-förvärv, kommer Rockwell att ha en stark portfölj av molnbaserade lösningar för våra kunders produktionssystem när Plex-förvärvet slutförts.

DUKTIGT PÅ ”SMART TILLVERKNING”
Klart är också att Plex industriella bakgrund handlar om utveckling av goda kapabiliteter relaterat till det som idag brukar kategoriseras som, ”smart tillverkning”.
Bill Berutti, CEO för Plex, säger:
– Vi är ledande inom smart tillverkning och en pålitlig partner till mer än 700 tillverkningsföretag runt om i världen. Att samarbeta med Rockwell är bra för våra kunder, våra partners och våra anställda när vi flyttar för att utöka vår räckvidd och påverkan och påskynda vårt uppdrag att ta tillverkning till molnet.

Med Plex i portföljen kommer Rockwells hårdvaru- och mjukvaruerbjudanden för design, drift och underhåll av produktionsautomations- och hanteringssystem definitiuvt att ta ett kliv uppåt. Med förvärvet kommer dessutom att få fler än 500 nyanställda.

PLEX PARTNERSKAP MED SVENSKA HEXAGON
Intressant i samband med detta köp sett ur konkurrenssynvinkel är att svenska mät-, PLM- och automationsföretaget Hexagon och Plex Systems ingick ett strategiskt partnerskap så sent som i slutet av maj. Det globala partnerskapet gjorde det möjligt för Hexagons division Manufacturing Intelligence och Plex att tillsammans sälja Plex MES till Hexagons tillverkningskunder, vilket hjälper dem att ta kontroll över anläggningsgolvet genom full synlighet och anslutning och förverkliga löftet från Industry 4.0.
Med hjälp av Plexs robusta Manufacturing Execution System (MES) och med integrerad kvalitetskontroll är tanken att Hexagon-kunder ska kunna vässa sina arbetsflöden genom att strömma kvalitetsmätningar, teknisk data och annan tillverkningsinformation till Plexs MES och skapa ett digitalt rekordsystem i realtid. Tillverkare kommer kommer därmed att dra nytta av förbättrad synlighet och kontroll över sina lager och tillverkningsprocesser, samtidigt som de får djupare insikt, spårbarhet och möjligheter till kontinuerlig innovation genom att kombinera Plex och Hexagons digitala lösningar.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title