Annons

Automation/SIMULERING: Siemens nya lösning för tuffa och extrema testförhållanden

Tilläggas kan att detta är det är det senaste tillskottet till Simcenter-plattformen som är en del av Siemens PLM-verktygsportfölj för produktframntagning, Xcelerator.

KRÄVANDE FÖRHÅLLANDEN
Så, vad är problemet i detta med ”tuffa och krävande testmiljöer”?
Från Siemens sida pekar man framför allt på att insamling av lastdata från tester i dessa miljöer ofta utförs på små och stora prototyper under krävande förhållanden, t ex på testbanor, allmänna vägar eller andra platser på avlägset belägna områden. Dessutom drivs test- och mät-team kontinuerligt på hårt för att utföra fler och fler tester under allt snävare tidsmarginaler.
Det är här som Siemens menar att den nylanserade lösningen kommer in i spelt. Simcenter SCADAS RS är modulärt designad och, ”erbjuder maximal flexibilitet i hur den kan monteras på alla fordon eller maskiner.” Det tål testkampanjer i extrema temperaturer, fukt, lera och damm och höga stötar och vibrationer. Detta möjliggör inte bara exakt datamätning utan också strömlinjeformad analys och djupgående bearbetning med Simcenter ™ Testlab ™ -programvarupaket. Härifrån kan testingenjörer använda dessa validerade data för vidare bearbetning av belastningsdata och använda dem i kombination med simuleringsmodeller för att hjälpa till att aktualisera den digitala tvillingen.

AVANCERAD TEKNISK ANALYS VAR SOM HELST
Testchefer kan optimera sina ROIer (Return on Investment) och öka testproduktiviteten genom att integrera Simcenter SCADAS RS med befintliga processer och procedurer. Lösning, hävdar Siemens, kan enkelt integreras i företagets trådbundna och trådlösa nätverk eller till och med över offentliga nätverk. Det ger enkel åtkomst för flera samtidiga till sin inbyggda applikation från vilken enhet som helst: PC, surfplatta eller smartphone. Det är en riktig ”edge-enhet” som kan integreras i automatiseringsprocesser för molnberäkning och avancerad teknisk analys.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title