Annons

Automation: VOLVO CARS moderniserar fabriken i Olofström

Schneider Electric har efter en närmare ett år lång upphandling fått i uppdrag att uppgradera automationssystemet hos Volvo Cars bilfabrik i Olofström. Målet med moderniseringen är att spara energi och göra det smidigt för driftteknikerna att kunna övervaka och styra processer och fastigheter direkt från sina mobiler eller surfplattor.
Uppdraget går ut på att utrusta fabriken med nästa generations styr- och automationssystem eftersom befintliga produkter och lösningar börjar bli omoderna.

Bland sånt som kommer att förändras är att driftsteknikerna via ett enkelt gränssnitt i mobilen eller på surfplattan kommer att kunna följa och övervaka produktionen i realtid. De kommer också att få larm vid avvikelser för att enklare kunna förebygga och avhjälpa avbrott i produktionen.
Det nya systemet, EcoStruxure for Building Operation, kommer även att vara en viktig pusselbit för att nå fabrikens helt nya och ambitiösa energibesparingsmål.

– Vi har ett stort och komplext arbete framför oss med övergången från det gamla till det nya systemet utan att påverka produktionen. Med det nya systemet kommer Volvo Cars att få en helt ny, skalbar och framtidssäkrad plattform med förbättrad IT-säkerhet, säger Andreas Lindqvist, System Sales på Schneider Electric Sverige.

Projektet startade i augusti 2018 och ska vara klart i slutet av 2019.

Fakta om uppdraget:

  • Installation av Enterprise Server
  • Migrering av Vista 1, 2 och 3
  • Utbyte av styrutrustning i 20 apparatskåp
Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title