Annons

AUTOMOTIVE/ENERGI: Siemens-märkt digital tillverkningskedja minskar kostnaderna med 90 % för Skeletons nya superkondensatorer

Allmänt ska noteras att kondensatorer kan beskrivas som energilagrande komponenter, som är väsentliga för både analoga och digitala elektroniska kretsar. De används för klockningstillämpningar, för att skapa och forma vågformer, blockera likström och vidarebefordra växelströmssignaler, filtrering och utjämning och, förstås, energilagring.

Helautomatiserad digital tillverkningsteknik
Vad bolagen nu kommit överens om är ett långtgående teknikpartnerskap för utveckling, planering och implementering av en helautomatiserad, digital tillverkningsteknik för produktion av superkondensatorer i Tyskland.
Produktionslinjen ska användas i en ny Skeleton-fabrik i Markranstädt, Leipzig, och kommer att bidra till att minska produktionskostnaderna med cirka 90 procent inom det femåriga projektet.
Samarbetet syftar till att åstadkomma digitalisering av Skeletons hela värdekedja – från design av superkondensator-celler till produktion och tjänster – och expandera till produktion av nästa generations superkondensatorer. Siemens stödjer detta med sin omfattande Digital Enterprise-portfölj samt domänkunnande inom området industriell battericellsproduktion. Vidare är det planerat att ytterligare utöka affärsrelationerna mellan de två företagen.

Minskade CO2-utsläpp för fordonsindustrin
Skeletons superkondensatorer används i bil-, transport-, elnäts- och industriapplikationer och gör det möjligt att minska CO2-utsläppen och spara energi. Med användning av patenterat ”krökt grafen”-material erbjuder bolagets superkondensatorer den högsta effekttätheten på marknaden, nästan omedelbar laddning och urladdning, hög tillförlitlighet och mycket lång livslängd.
– De bidrar till att förbättra strömkvaliteten och skydda utrustning och infrastruktur genom att minska strömfluktuationerna och till att driva elektrifiering. Superkondensatorer är en nyckelfaktor för att dramatiskt minska utsläppen inom kraftproduktion, transport och industrisektorer, förklarar Taavi Madiberk.

Produktionsstart 2024
Den nya fabriken för nästa generation av superkondensator-celler i Markranstädt är planerad att starta produktion 2024 och producera upp till tolv miljoner celler per år. Den kommer att byggas i två etapper, där den andra ska stå färdig 2025. Fabriken kommer att ha fyrtio gånger mer produktion än Skeletons nuvarande produktionsanläggning i Großröhrsdorf, och 240 arbetstillfällen förväntas skapas.

– Med vår holistiska automations- och digitaliseringsportfölj kan vi använda lämpliga verktyg och vårt industriella kunnande tillsammans med Skeleton, från greenfield-planering till fabrikssimulering och optimerad high-end produktion, för att realisera en mycket effektiv, helautomatiserad produktionslinje som är unik i världen, säger Guido Feind, chef för Siemens Digital Industries Tyskland.

Taavi Madiberk tillade att man med sina superkondensatorer, som har den högsta effekttätheten i branschen, ser eni stor potential för ytterligare samarbete med Siemens, särskilt inom områdena mobilitet, nätstabilitet och tunga applikationer.
– Siemens använder redan Skeleton Ultracaps för sin energilagring med hög effekt. Skeleton och Siemens menar båda att den globala ekonomin genomgår strukturella förändringar i några av de största CO2-utsläppskällorna som kraftproduktion, transport och industri. Superkondensatorer är en nyckelfaktor för att drastiskt minska utsläppen inom dessa sektorer. Inom energilagringsområdet och sparande, teknik och innovation spelar en avgörande roll för att göra det möjligt för den globala ekonomin att uppnå klimatmålen, sa Skeleton-basen.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title