Annons

AUTOMOTIVE: Fler än 30 000 förbokningar av VWs nya elbil ID.3

Att intresset för elbilar är stort och i växande behöver ingen tvivla över idag, särskilt när det gäller de stora fordonstillverkarna. Detta har man definitivt märkt av inom Volkswagenkoncernen.
Strax före det att bilsalongen i Frankfurt öppnar sina portar har bolaget redan fått fler än 30 000 förbokningar av den nya elbilen ID.3. De flesta av förbokarna bor i Tyskland, Norge, Nederländerna, Sverige och Storbritannien.
− Redan innan Frankfurtsalongen har vi redan nått vårt mål om 30 000 förbokningar för specialversionen ID.3 1st Edition. Denna framgång visar att ID.3 kommer vid exakt rätt tidpunkt. Fler och fler människor vill gå över till e-mobilitet, säger Jürgen Stackmann, styrelseledamot för Volkswagen med ansvar för försäljning, marknadsföring och eftermarknad.

Stackman påpekar vidare att fler än 100 000 personer har registrerat sig för det speciella nyhetsbrev om ID.3 som Volkswagen använder för att presentera regelbunden information om sin nya helt eldrivna ID.-familj samt ämnen kopplade till elektrisk mobilitet. Den produktionsklara versionen av ID.3 har nästa vecka världspremiär på Frankfurtsalongen (IAA, 10-22 september).

Ickebindande förbokning
Sedan maj i år har potentiella kunder i Europa kunnat lägga en icke-bindande förbokning för en produktionsplats av den begränsade lanseringsmodellen ID.3 1st Edition. En handpenning på 10 000 kr krävs för att reservera sin plats i produktionskön.
Men även i Sverige märks det stora elbilsintresset av.
− Vi märker av ett mycket stort intresse för vår nya elbil ID.3 och gläds åt att Sverige är en av de länder som har flest förbokningar av lanseringsmodellen. Det bådar verkligen gott för vår ambition att elektrifiera Sverige! säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

ID.3 inleder en ny era
En ny era för Volkswagen inleds med ID.3. Detta är den första modellen i en familj av helt eldrivna bilar som kommer att lanseras för att göra elektrisk mobilitet attraktiv och prisvärd för många människor. ID.3 kommer att levereras till kund som en koldioxidneutral bil.
Volkswagens nya elbilsfamilj kommer att erbjudas med tre olika batteripaket med räckvidder på 33 mil, 42 mil och 55 mil, enligt körcykeln WLTP. Det rekommenderade priset för ID.3 med det minsta batteripaketet kommer att starta på under 30 000 euro i Tyskland, medan specialutrustade ID.3 1st Edition kommer att finnas tillgänglig för cirka 40 000 euro, exklusive eventuella statliga stöd. De svenska priserna är ännu inte fastställda.

Mellanstort batteripaket
ID.3 1st Edition har det mellanstora batteripaketet med en räckvidd på upp till 42 mil. Förutom exklusiva designdetaljer kommer köpare av ID.3 1St Edition att få gratis el under ett år upp till maximalt 2 000 kWh – via alla publika laddningsstationer kopplade till Volkswagens laddningsapp We Charge där bland annat det europeiska laddningsnätverket IONITY, som Volkswagen är partner till, ingår. I Sverige kommer Volkswagens elbilskunder erbjudas möjlighet att ladda sina bilar med 100 % förnybar energi från Jämtkraft.
Under hösten och våren blir saker mer konkreta för förbokare när de går in i beställningsfasen med sin återförsäljare för att välja den version av ID.3 1st som de vill köpa.
− Folk som fortfarande är intresserade av en ID.3 1st Edition eller en tidig ”vanlig” ID.3 bör fortfarande registrera sig hos oss. Våra marknader har väntelistor för potentiella köpare. Erfarenheten indikerar att det fortfarande kan finnas någon rörelse på väntelistan fram till tidsfristen för bindande order, säger Jürgen Stackmann.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title