Annons

AUTOMOTIVE: Koenigsegg bygger ut bilfabriken i Ängelholm för nära 200 miljoner

Den nya produktionsanläggningen blir 11 000 kvadratmeter stor och innefattar produktionshall, eventytor, personalytor, kontor och showroom för nya bilmodeller. Klart är idag också att det blir Peab som har fått uppdraget att bygga lokalerna på Valhall Park i Ängelholm.
Kontraktssumman uppgår till närmare bestämt 191 miljoner svenska kronor. Koenigsegg har produktions- och utvecklingscentrum av sina skräddarsydda sportbilar i Ängelholm i produktionslokaler som ägs av PEKO Fastighets AB, samägt av Peab och Koenigseggs moderbolag.

TUNGA INVESTERINGAR I DEN NYA ANLÄGGNING
Att man köpte ut det numera kapitalmässigt instabila NEVs från Meneko har också just den expanderade verksamheten inom Koenigsegg som ett tungt vägande bakomliggande skäl.
– Vår starka och stabila tillväxt både operationellt och finansiellt gör det möjligt för oss att köpa tillbaka NEVS andel i Meneko och bli ensam ägare till verksamheten, sa Christian von Koenigsegg i samband med att affären offentliggjordes. Han tillade:
– När vi, inför tillverkningen av Gemera, nu investerar tungt i nya anläggningar, kompetens och infrastruktur är detta ett viktigt steg i vår tillväxt. Förvärvet ger oss utrymme att planera bredare i investeringsprocessen.

OPTIMALT UNIKA FÖRHÅLLANDEN
Från byggaren Peabs sida säger regionchefen, Bratislav Marjanovic, att det är för bolaget en självklarhet att verka på lokala marknader.

– Det bidrar också till affärer som stärker den lokala bygden, genererar arbetstillfällen och hjälper våra kunder och samarbetspartners att vara framgångsrika. Samarbetet med Koenigsegg är därför också en möjlighet att tillsammans kunna bidra till utvecklingen av Ängelholm säger Peabs regionchef.
– Utöver alla andra fördelar med utbyggnaden skapar närheten till flygplatsen optimala och näst intill unika förhållanden för vår verksamhet, tillägger Christian von Koenigsegg.

Byggnationen av de nya produktionslokalerna är en totalentreprenad i samverkan med byggstart i september 2021.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title