Annons

AUTOMOTIVE/Manufacturing excellence: Om lösningen som ökade TitanX produktion på en linje med 19% … på ett kvartal

TitanX heter ett bolag som har specialiserat sig på kyllösningar för kommersiella fordon och som har investerat mycket i innovation, hållbarhet och effektivitet. De senare bitarna absoluta nödvändigheter i skenet av de senaste årens explosiva teknikutveckling. Men man har varit på hugget; viljan att arbeta integrerat med OEE (Overall Equipment Effectivenes) och LEAN-produktion har alltid varit en del av företagets DNA. För femton år sedan använde sig TitanX av manuella metoder för att kategorisera produktionsförluster, men det gjorde både mätning och spårning av OEE komplext, tidskrävande och med stor risk för fel. Processer, metoder och tankesätt fanns på plats, men TitanX ville ta nästa steg, ett digitalt sådant. Frågan var: Hur skulle detta steg på resan mot tillverknings-excellens se ut?
Svaret blev att man satsade på ett införande av RS Production OEE från Good Solutions. I kombination med integration till affärssystemet, kunde lösningen göra så att TitanX snabbt kunde hitta produktionsförluster, säkerställa att de minskade och att resultatet höll i sig över tid.
- Vi använder data från RS Production som input till PDCA-processen så att en tydlig handlingsplan kan skapas, dokumenteras, implementeras och resultatet mätas och verifieras. Det betyder att vi kan samarbeta enklare genom att använda RS Production som kommunikationsverktyg mellan produktion och ledning. Vi tittar alla på samma fakta, kommenterar Ulf Österström, Production System Manager på TitanX Engine Cooling.

I strävan efter att bli mer effektiv fanns det alltså ett behov av att kontinuerligt hitta produktionsförluster i tillgänglighet, anläggningsutnyttjande och kvalitet. Med över ett sekel av samlad expertis och en global närvaro mötte TitanX utmaningarna med att modernisera sina operativa processer utan att kompromissa med kvalitets- och produktivitetsstandarder.

Här hävdar Ulf Österström att man med RS Production-programmet kunde ta det kliv man behövde i resan mot ”manufacturing excellence”.

Tillgång på produktionsdata i realtid
Vilka var fördelarna? Österström hävdar att man med hjälp av RS Production kan ge  beslutsfattare på alla nivåer tillgång till produktionsdata i realtid. Samtidigt loggar operatörer enkelt förluster och systemet visar produktionens status i realtid på TV-skärmar över hela fabriken. Standardiserade rapporter och dataexport skapar en faktabaserad grund för produktionsmöten, skiftöverlämningar och informerat beslutsfattande.

Dessutom effektiviserade lösningen från Good Solutions TitanXs övergång från manuella till digitala processer, vilket frigjorde mycket tid och resurser. Beslutsfattare kan nu systematiskt hantera förluster baserat på kvalitativ produktionsdata, vilket gör det möjligt att jobba effektivt och förutsägbart för att hitta, förstå och minska förlusterna.

Intressanta resultat
Ett exempel på det senare är att under hösten 2023 kunde TitanX öka en produktionslinjes nettoproduktion med 19 procent genom att använda produktionsfakta från RS Production i kombination med systematiskt LEAN och PDCA-arbete.

Till saken hör att RS Productions har ett lättanvänt gränssnitt, vilket man menar har ökat operatörernas engagemang i att minska förluster och vässa produktiviteten.

Vidare skapade TitanX handlingsplaner för ständiga förbättringar genom att integrera data från RS Production i PDCA-cykeln. Det gör det möjligt att enkelt identifiera och åtgärda ineffektivitet, säkra kvalitet, minska förluster och ha stabila processer, vilket bidrar mycket till TitanX arbete med hållbarhet och kvalitet.
– Operatörer registrerar förluster och omställningar i OEE-mjukvaran, vilket möjliggör snabba åtgärder och underlag för långsiktiga lösningar. Systemet använder denna data för detaljerad orsaksanalys, och för att systematiskt arbeta bort förluster och brister, summerar Ulf Österström.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title